За да бъдат избегнати още санкции банките не трябва да

...
За да бъдат избегнати още санкции банките не трябва да
Коментари Харесай

Премиерът Янев: Банките да не работят с фирми на Пеевски и Божков! Корупцията е пуснала дълбоки корени, страшно е

За да бъдат избегнати още наказания банките не би трябвало да реализират транзакции към лица и компании, попаднали в черния лист и глобени от Съединени американски щати.

Това предложи служебният министър председател Стефан Янев при започване на свикания от него съвет по сигурност. Санкциите по закона " Магнитски " и работата на специфичните служби са двете тематики на съвета.

От думите на Янев не стана ясно дали държавното управление има механизми, с цел да забрани на банките да работят с хората и компаниите в черния лист. До момента в него са Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и 64 компании, свързани с тях. Списъкът обаче ще се уголемява с хора и компании, които евентуално биха могли да бъдат наказвани от Съединени американски щати поради връзки с тримата и техни компании, изясни Янев.

България няма правила за държание на банките в такива обстановки, сподели служебният министър председател. Той обаче се надявал идващият парламент да предприеме нужните законови ремонти.

Тревожно и унизително е да получаваме информация извън за корупционни практики у нас,  безапелационен бе министър председателят Стефан Янев за отзвука по закона " Магнитски ".

По отношение на политическата непоклатимост в подтекста на сериозната корупционна среда, която е реалност от последните няколко дни. На 2 юни службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на 3 български лица и 64 компании. Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и следствията в това отношение към този момент излизат отвън националните ни граници, ужасно е, съобщи още служебният министър председател.

Янев дефинира като тревожна информацията извън за съществуване на съществени корупционни практики, против които способените органи на държавната власт явно не са подхванали нищо дейно досега. 

Тези органи са били досега не просто неефективни и безполезни, само че в обществото ни има подозрение, че се катализирали развиването на корупционната среда, е тревожната констатация на служебния министър председател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР