За да активирате работата и на двете полукълба на мозъка,

...
За да активирате работата и на двете полукълба на мозъка,
Коментари Харесай

Гимнастика на пръстите ще подобри мозъчната функция

За да активирате работата и на двете полукълба на мозъка, в случай че ви следва сложен ден в работата или би трябвало бързо да научите нещо ново, или в случай че сте “в златната ” възраст, ще ви оказват помощ тези лесни за осъществяване извършения с пръстите , които може да изпълнявате постоянно или при потребност, написа zdrave.to.



Упражнение “Юмрук-длан ”

Дясната ви длан е стисната в пестник, лявата е изпъната и опира в дясната ръка. Променяме ситуацията на ръцете: дясната длан, стисната в пестник, се изправя и опира с пръстите в лявата ръка, лявата длан се компресира в пестник.

Движенията на ръцете са мудни първоначално. Когато усвоите задоволително добре упражнението, темпът на неговото осъществяване може да бъде интензивен.



Упражнение “Ухо-нос ”

Поставяме дясната си ръка върху носа, с лявата ръка се хващаме за ухото, кръстосвайки ръцете си. Потупваме с ръце двете места и променяме позицията на ръцете. В началото темпото е постепенно, по-късно придвижванията се форсират.



Упражнение “Капитан ”

Дясната ръка поставете като козирка, палецът би трябвало да е притиснат към вътрешната страна на дланта. С лявата ръка покажете придвижването, че “всичко е наред ”. Сменяме ръцете.

След няколко урока можете да усложните упражнението, като добавите пърпорене с ръце сред промяната им. След като усвоите тази алтернатива, можете да включите и краката, като правите потропвания с единия или другия крайник, по едно и също време с придвижванията на ръцете.



Упражнение “Всичко е чудесно ”

Дланта на дясната ръка е изпъната и сочи “напред ”, палецът е притиснат към вътрешната страна на дланта. Дланта на лявата ръка демонстрира “Всичко е наред “. Сменяме ръце.

Упражнението също е допустимо след време, в случай че желаете, да го усложните, като добавите първо пърпорене сред промяната на ръцете, а по-късно включите и краката с потропвания.



Упражнение “Победители “

Дясната ръка демонстрира значката на “Победителя ”, втората ръка демонстрира, че всичко е наред. Променяме позицията на ръцете. Първо изпълняваме упражнението постепенно, по-късно ускоряваме темпото.

Това са петте съществени извършения на асиметрична гимнастика за пръстите. Изпълнявайте тези извършения постоянно, даже всекидневно. С тяхна помощ ще създадете плодородна почва, на която всичките ваши инициативи ще протичат по-добре и по-бързо, а новите познания ще усвоявате по-лесно и по-ефективно.

Активирането по едно и също време на двете полукълба е най-хубавата предварителна защита при възрастните хора против деменция и за възстановяване на паметта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР