За човек като мен бе болезнено да гледам как в

...
За човек като мен бе болезнено да гледам как в
Коментари Харесай

Яков, който напусна ДСБ и отиде в ГЕРБ-СДС: Бяхме мълчаливия малък партньор на БСП


„ За човек като мен бе мъчително да виждам по какъв начин в тази обстановка ГЕРБ- Съюз на демократичните сили постоянно застават на вярната страна, а ДСБ се спотайва някъде под полата на Нинова “, споделя разочарованият Стоил Яков

Кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС в Бургас и 23 МИР-София Стоил Яков изясни претекстовете си да напусне ДСБ.

„ Отговорът е прост и няма да впечатли никого - поради обединението с Българска социалистическа партия, а също и поради декларираните планове на управлението на ДСБ и на другите партии от Демократична България още веднъж да търсят следизборна коалиция с Българска социалистическа партия “, разяснява той пред „ Труд “.

Според него още преди повече от година е било ясно накъде се върви.

„ Първо партнирахме с Българска социалистическа партия на локалните избори в София , като взаимно си подкрепяхме претендентите за районни кметове на балотажа. Партнирахме и с тяхната кандидатка Мая Манолова , като доста от авторитетните фигури на ДСБ непосредствено я поддържаха на втория тур. После заиграхме с Румен Радев , помните поклоните пред президентството, митингите под сянката на вдигнатия му пестник. На тези митинги нашето управление ходеше паралелно с Мая Манолова, Таня Дончева, Румен Петков, Корнелия Нинова, Крум Зарков, Александър Симов, Костадин Костадинов... Не виждам себе си в такава компания “, безапелационен е Яков.

Според него всичко това съвпаднало с един развой на фактическо самоунищожаване на ДСБ и превръщането ѝ в присъдружна партия на „ Да, България “ - една на процедура ляволиберална политическа мощ.

„ Всъщност още при построяването на обединението „ Демократична България “, необяснимо беше търсено партньорството единствено с партии вляво от ДСБ като „ Да, България “ и „ Зелените “. Счупването на договарянията със Съюз на демократичните сили беше моментът, в който Демократична България дефинитивно смени посоката и пое наляво. … Когато в миналото я разцепихме и създадохме ДСБ, концепцията беше да създадем по-дясна, по-консервативна, по-категорично антикомунистическа и по-проевропейск
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР