За член на ВСС ще бъде избран този, които получи

...
За член на ВСС ще бъде избран този, които получи
Коментари Харесай

Днес трябва да стане ясно кой ще е новият представител на следователите в Прокурорската колегия на ВСС

За член на Висш съдебен съвет ще бъде определен този, които получи поддръжката на повече от половината, имащи право на глас следователи.

Тримата претенденти за мястото бяха изслушани предходната събота. Те са Бойко Атанасов, Наталия Василева и Петко Петков. Гласуването ще стартира в 8 ч. и ще продължи до 18 часа, предава БНР.

С днешния директен избор стартира попълването на 11-членната професионална квота. С право на глас са 435 следователи. 396 ще избират отдалечено, а останалите - с хартиена бюлетина в постройката на столичната Съдебна палата.

От Висш съдебен съвет твърдят, че системата за електронен избор подсигурява тайната на гласуването и свободното волеизявление и достъп до нея нямат мрежи, отвън страната.

Миналата седмица, преди чуването на претендентите, Бойко Атанасов, следовател в Следствения отдел на Градската прокуратура, един от малцината критици от вътрешната страна на основния прокурор и номиниран през вчерашния ден във към момента неоткритата процедура за избор на ръководител на Антикорупционната комисия, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена работа,  основният прокурор Иван Гешев  приказва за важността  на избора.

" Защото ние, не е пресилено, сме една от последните институции, които са постоянни сега. И сме последната бариера сред българските жители и престъпността, и изобщо пред беззаконието. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР