За четвърти пътПарламентарна група за децата отново ще се опита

...
За четвърти пътПарламентарна група за децата отново ще се опита
Коментари Харесай

Зе четвърти път: „Парламентарна група за децата“ с опити да обедини политиците за децата

За четвърти път " Парламентарна група за децата " още веднъж ще се опита да сплоти политиците, за които децата са приоритет. Това стана ясно от диалога сМария Брестничка от " Национална мрежа за децата " и психологаЯна Алексиева от Асоциация " Родители " в „ Кой приказва “ по Дарик радио.

„ Основните проблеми са добре известни повече от 15 години насам. Липсва ни политическа воля за тяхното решение. България сега не е положително място за развъждане на деца, желаеме и имаме вяра, че това може да се промени. Кампанията цели да сплоти политическите сили в техния ангажимент към децата.Политиките за децата би трябвало да бъдатконсенсуснис всички политически сили, “ съобщи Брестничка.

По нейни думи липсва институция, която да дава отговор за децата от близко. „ Държавна организация за протекция на детето е систематично ограничавана с все по-малко пълномощия. Никоя политика не е добра, в случай че не може да приказва за децата, само че би трябвало да има институция, която да следи това. “

„ Чудесно е, че събират искрено някакви хора, само че липсва методичност, същинска воля - за децата би трябвало да има вероятност тук, а не да имаме стратегии да връщаме им от чужбина, “ съобщи Яна Алексиева.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР