За четвърти път, част от програмата на традиционните Панаирни дни

...
За четвърти път, част от програмата на традиционните Панаирни дни
Коментари Харесай

Днес в Левски откриват Националния фестивал Пълнената чушка – най-вкусната традиция

За четвърти път, част от програмата на обичайните Панаирни дни в град Левски, които се организират от 24 до 27август, ще бъде Националният фестивал „ Пълнената чушка – най-вкусната традиция.

Началото на фестивала на пълнената чушка е тази заран в 9:30 часав парковата зона на град Левски – до постройката на общината.

Тази година въвфестивала на пълнената чушка щеимамеждународно присъединяване. Гости от село Извоареле, което е от окръг Телеорман в Румъния и са в контакт с сътрудници от село Обнова ще показват щанд с пълнени чушки, приготвени по техни предписания. Гости ще бъдат и полски жители живеещи в България, които ще показват наученото тук.

Над 70 ще са участниците във Фестивала на пълнената чушка в Левски тази година.

Журито на фестивала ще е в състав: началник Иван Звездев – ръководител, който ще покаже по какъв начин се подготвя „ мързелива пълнена чушка “, инж. Кондова – шеф на Социалния патронаж в Левски и Илияна Живкова – кулинар.

Целта на събитието е да се съхрании разпространява българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка участва на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде възможностнапроизводителите на обичайни и нетрадиционни храни и продуктида показват изделията си на националния фестивал.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР