За четвъртък е насрочено решаващото гласуване в пленарна зала на

...
За четвъртък е насрочено решаващото гласуване в пленарна зала на
Коментари Харесай

Решаващото гласуване за опрощаването на дълговете е в четвъртък

За четвъртък е планувано решаващото гласоподаване в пленарна зала на за задълженията на физически лица.

Тя цели решаването на проблемите на така наречен " безконечни длъжници ". В същото време против измененията има, предупреждаващи за отрицателните последици от мярката – министерствата на правораздаването и финансите,, Българската стопанска камара, Висшия адвокатски съвет, асоциациите на банки, колектори, компании за заеми, сдруженията за енергоразпространение и други Силно наранени от мярката ще са освен финансовият бранш и комуналните сдружения, само че и всевъзможен тип кредитори на физически лица (включително други физически лица), което непроменяемо ще се отрази на лихвите и изискванията по заемите. На фона на в банковия бранш поради пандемията от Covid-19 10-годишната отминалост ще налее в допълнение " масло в огъня ".

През лятото ГЕРБ и " Обединени патриоти " оповестиха, че имат да спасят " безконечните длъжници " посредством въвеждането на 10-годишна безспорна отминалост за отговорностите на физическите лица.

Идеята е с приключването на 10-годишен давностен период да се погасяват всички вземания против физически лица, стига те да не са отсрочени или разсрочени. Това значи, че след приключването на периода от 10 години за длъжниците няма да има никакви правни последствия от обстоятелството, че не са погасили задължението си, а кредиторите им ще изгубят парите си вечно.

Въвеждат се шест изключения – когато отговорностите са насъбрани от физически лица – еднолични търговци, когато те произтичат от " непозволено увреждане " и " безпричинно обогатяване ", когато са за прехрана, за трудово заплащане и компенсации по Кодекса на труда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР