За четвърта поредна година популярни личности ще играят боулинг с

...
За четвърта поредна година популярни личности ще играят боулинг с
Коментари Харесай

Инициативата „Подай ръка“ подкрепя Федерация „Адаптирана физическа активност България“

За четвърта поредна година известни персони ще играят боулинг с идея в границите на самодейността „ Подай ръка “. На 2 и 3 декември всички боулинг зали от веригата MegaXtreme Bowling ще отворят порти в поддръжка на „ Федерация приспособена физическа интензивност България “ (ФАФА България), която оказва помощ на деца и младежи с интелектуални усложнения да реализират спортни триумфи в интернационалните надпревари.  

Основател и ръководител на ФАФА България е Слав Петков. Организацията е учредена през 2015 година, а от 2022 година е национална спортна федерация, лицензирана от Министерството на младежта и спорта. В момента ФАФА България се приготвя за присъединяване в интернационалното съревнование за спортисти със синдром на Даун “Trisome games ”, което ще се организира през март 2024 година в Анталия, Турция. Българската делегация от ФАФА ще включва 10 спортисти, които ще се състезават в 5 спортни дисциплини. Събраните от самодейността средства тази година ще бъдат предопределени за подготовка на българския тим.

„ Някои съумяват, тъй като са предопределени, само че множеството съумяват, тъй като са решени. Не цялото общество знае, че в границите на една доста специфична група от хора, тези със специфични потребности, съгласно мен „ скъпоценните камъни на обществото “, намираме специфични спортисти, които познават същинското значение на думите „ устойчивост “ и „ увереност “. През последните няколко години спортистите с интелектуални усложнения от ФАФА България спортуват доста отдадено и мечтаят. Те са подготвени за нови триумфи и имат вяра, че могат да се оправят на идното съревнование в Анталия, което е с сан на олимпиада. Повярвайте им и вие и им помогнете да осъществен своите фантазии “, споделя Слав Петков.

На 2 и 3 декември всеки, който желае да поддържа „ Федерация приспособена физическа интензивност България  “, може да го направи във всяка от залите MegaXtreme Bowling, като всички доходи от изиграни боулинг игри ще бъдат дарени за идеята.

Официален старт на събитието ще бъде даден на 2 декември в 10:00 ч. в боулинг залата в JoyStation в кв. „ Студентски град “ в София. В поддръжка на идеята на пистите ще излязат олимпийската легенда Мария Гроздева, един от най-успешните волейболисти Евгени Иванов, певицата Керана и артистът Филип Буков. В събитието вземат участие телевизионните водещи на bTV Натали Трифонова и Валери Генов, както и един от гласовете на bTV Radio - Надежда Василева. Тази година първият ден от самодейността ще има спортен темперамент в боулинг залата в JoyStation. На 2 декември боулинг с идея ще играят корпоративни тимове, като най-хубавите ще бъдат наградени.

„ Подай ръка “ се реализира по концепция на MegaXtreme Bowling (част от ФАНТАСТИКО ГРУП), а сътрудници на самодейността за четвърта поредна година са bTV Media Group и bTV Radio Group, както и Българската боулинг федерация (ББФ).

„ Подай ръка “ е една от самодейностите, за които умерено мога да кажа, че се движи напълно от човешката доброта. Това е нещото, което ми вдъхва най-вече вяра за идващите генерации и бъдещето на нашата страна - макар всички компликации, има положителни хора в България, които постоянно са подготвени да подадат ръка. Затова и Българска боулинг федерация още веднъж ще поддържа събитието. Изключително сме признателни, че то се случва “на наш терен ” и имаме опцията да вземем толкоз интензивно присъединяване, с помощта на страхотните ни сътрудници от ФАНТАСТИКО ГРУП и MegaXtreme Bowling, както и на прелестните хора от bTV Media Group ”, съобщи Радослав Тенчев, ръководител на ББФ.

Болунг с куза може да се играе на 2 и 3 декември в следните боулинг зали:

MegaXtreme Bowling, кв. „ Студентски град “, ул. „ Акад. Стефан Младенов “ №3

MegaXtreme Bowling, SkyCity Mall, кв. „ Гео Милев “, ул. „ Коста Лулчев “ 52

MegaXtreme Bowling, ж.к. „ Люлин “ 6, бул. “ Джавахарлал Неру “ (до Silver Център)

MegaXtreme Bowling, гр. Перник, ул. „ Юрий Гагарин “ №52, ФАНТАСТИКО, ет. 2

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР