За четвърта поредна година Община Пловдив реализира програмата за изграждане

...
За четвърта поредна година Община Пловдив реализира програмата за изграждане
Коментари Харесай

Продължава облагородяването на дворовете на училищата

За четвърта поредна година Община Пловдив осъществя програмата за създаване или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в общинските учебни заведения. Максималният размер на финансирането от страна на Община Пловдив за един план е в размер на до 80 % от допустимите разноски, само че не повече от 48 000 лева с Данък добавена стойност.

Общо 15 общински учебни заведения са подали планове за финансиране през 2023 година на стойност 752 058,43 лева Собственият принос на учебните заведения е в размер на 149 588,94 лева, а желаното финансиране от Община Пловдив възлиза на 602 467,69 лева Финансиране ще получат всички 15 кандидатствали учебни заведения със сумата от 561 621,40 лева, като съфинансирането от тяхна страна е в размер на 142 478,68 лева

Предвижда се създаване, ремонт, обезопасяване и узаконяване на спортните площадки, както и облагородяване на дворните пространства, обезпечаване на ограничения за налична архитектурна среда, настоящ ремонт на санитарни пространства и унищожаване на рискови постройки/ уреди.

“Стартирахме тази стратегия за да подкрепим учебните заведения и да подобрим положението на дворните пространства. За 4 години сме финансирали планове в 42 учебни заведения от общо 52 общински. Това е една от доста сполучливите ни начинания в общинската просветителна стратегия. Инвестициите са за над 1 799309 лева “, съобщи зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР