За четвърта поредна година Лидл България е ТОП работодател за

...
За четвърта поредна година Лидл България е ТОП работодател за
Коментари Харесай

Lidl е в ТОП 3 на най-добрите работодатели в България

За четвърта поредна година Лидл България е ТОП шеф за България и Европа съгласно водещата интернационална организация TOP Employers Institute.

Отличните резултати на компанията в процеса по сертификация я подреждат в ТОП 3 на най-хубавите работодатели в България. Едновременно с това затвърждават и мощното ѝ показване в интернационален проект. Общият резултат на Лидл България е с близо 12% над междинния за сектора в Европа и с над 7% по-добър от този на всички отличени ТОП работодатели в света за 2023.

С полученото отличие Лидл България се подрежда до подразделенията на Lidl в общо 27 страни, които също бяха отличени от TOP Employers Institute. Сред тях са страни като Германия, Франция, Англия, Съединени американски щати и други, което е още едно самопризнание за потвърдените и международно одобрени HR практики, които ползва Lidl в България.

„ Изключително сме щастливи, че за поредна година защитихме оценката ТОП шеф. Постигнахме даже още по-добри резултати, и то в година, която не беше лесна. Инвестирахме още повече старания в грижата за нашите чиновници – посредством спомагателна финансова помощ, нови придобивки и мощен фокус върху тяхното образование и развиване. Отворихме нови магазини, стъпихме в нови градове и за една година екипът ни набъбна с близо 10%. Така през днешния ден сме 4041 чиновници, за които ще продължим да осигуряваме подкрепяща и мотивираща работна среда “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Сертификатът ТОП шеф се връчва след изчерпателен самостоятелен одит на HR политиките в компанията. Анализът обгръща повече от 20 тематики в 6 основни области: ръководство на хора, работна среда, привличане, развиване, ангажиране и сливане. В представянето си Лидл България реализира оптимален резултат от 100% в тематики като бизнес тактика и тактика за ръководство на хора, водачество, работна среда, визия и полезности.

Сред ограниченията, които компанията предприе в тези области през миналата година, беше обезпечаването на финансови бонуси за всички служители; нови придобивки за родителите с възпитаници, както и разнообразни стратегии за образование. В резултат на целенасочените и дългогодишни старания на компанията в региона на развиването, над 70% от управителния състав в магазините на Lidl е от хора, които са се развили от вътре.

Като образец за стратегическия метод на компанията към младежите са и нейните юношески стратегии. През миналата година общо 146 възпитаници и студенти направиха първите си професионални стъпки с помощта на практикантската и стажантска стратегия на компанията. Веригата посрещна и четвъртия випуск възпитаници в дуална форма на образование.

Като виновен и правилен шеф и със своите потвърдени и международно одобрени работодателските практики Лидл България способства за развиването на трудовия пазар и цялостното възстановяване на средата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР