За Челси най-належащият въпрос е дали да остане със, или

...
За Челси най-належащият въпрос е дали да остане със, или
Коментари Харесай

Ето кандидатите за наследник на Конте в Челси

За Челси най-належащият въпрос е дали да остане със, или да изпъди спечелилия купата предишния сезон в Премиър Лийг управител Антонио Конте. Поразяващото проваляне с 4:1 на посетители на Уотфорд в понеделник вечерта не оказа помощ доста за понижаване на напрежението на „ Стамфорд Бридж”. Италианският експерт съвсем несъмнено ще си тръгне след края на сезона, само че не е изключено и преди този момент, та последователите на „ сините” се питат кой може да го размени. След две седмици Челси семейства на лидера в Ла Лига Барселона преди две следващи гостувания в Манчестър против Юнайтед и след това Сити. „ Дейли Мейл” изследва качествата на евентуалните наследници на Конте и вероятността да бъдат назначени.

ЛУИС ЕНРИКЕ

Бившият треньор на Барса е любимецът на букмейкърите поради наличността си на момента. Луис Енрике е незает след отдръпването си от „ Камп Ноу” през най, а в трите си години там изведе тима до две трофеи в Примера, три Купи на краля и един успех в Шампонската лига.

Макар че избира да заеме поста през лятото, позвъняването от притежателя на Челси Роман Абрамович може да пристигна и по-скоро, тъй като клубът желае да спре почналия напоследък крах. „ Сините” остават в борбата за Купата на Англия и ШЛ, а манталитетът на победител на Луис Енрике е мощно прелъстителен за лондончани.

Вероятност да заеме поста: 24%.



КАРЛО АНЧЕЛОТИ

Въпросителните по отношение на това дали Карло Анчелоти може да се оправи с идващото с поста в Челси напрежение получиха своя отговор преди много време. Италианецът завоюва домакински дубъл в първия си сезон в тима, и то с голов връх по пътя към купата в Премиър Лийг. Това обаче бе през 2009/10, а от този момент 58-годишният експерт мина през три клуба, като последният от тях – Байерн (Мюнхен) – нямаше самообладание да се раздели с него.

Споменаван постоянно като евентуален правоприемник на Арсен Венгер в Арсенал, по отношение на Анчелоти може да има чувство измежду почитателите и ръководителите на Челси, че е по-добре да има пресен старт в опит за вдъхване на нов живот на западащия тим. Възможността при италианеца мигновено да заеме поста на сънародника си Конте го прави вероятен претендент, само че не и с огромни шансове, в случай че Луис Енрике би приел предизвикването.

Вероятност да заеме поста: 17%.



МАУРИЦИО САРИ

За разлика от Луис Енрике и Анчелоти, Маурицио Сари сега е ангажиран и не би отишъл в Западен Лондон чак до лятото. Треньорът изцежда максимума от наличното в състава на Наполи и изведе отбора до върха в Серия А, с точка пред първенеца Ювентус 15 кръга преди края на шампионата. В такава обстановка няма по какъв начин Сари да приветства всички тези спекулации към бъдещето му.

Той е прелъстителен вид и тъй като има търпима наказателна клауза в уговорка за анулиране на контракта си от 8 млн. евро до 31 май т.г. И в случай че наставникът на Наполи умее да работи с предоставените му футболисти и не упорства непрекъснато за нови попълнения като Конте, няма по какъв начин да не е в листата на Абрамович.

Вероятност да заеме поста: 17%.



ДИЕГО СИМЕОНЕ

Старши треньорът на Атлетико Мадрид е име, което непроменяемо се свързва с всеки освободен пост в клуб от Топ 6 в Премиър Лийг. До момента обаче никоя оферта не е била задоволително привлекателна за Диего Симеоне, с цел да го изкуши да изостави плана си в испанската столица. „ Лос рохибланкос” са на 9 точки зад водача в Ла Лига Барселона, тъй че пренасяне преди края на сезона е съвсем невероятно. Ел Чоло има още две години и половина контракт с Атлети и, при предстоящото овакантяване на звездата Антоан Гризман през идното лято, се чака да прояви предпочитание да помогне в огромната идна ремонтна работа.

Вероятност за заеме поста: 11%

ДЖОУДИ МОРИС

Докато гореспоменатите имена оферират искра и потвърдена класа в помощ за борбите със противниците от Топ 6, Джоуди Морис би бил разумното предопределение до края на сезона – треньор от академията с триумфи на поста. Той е попил клубните полезности и преходът му към първия отбор би трябвало да е безпроблемен. Добре позната фигура за всички в клуба, Морис има око за детайла, а това би помогнало за запалване на искрата в надарения, само че свалил равнището си на показване състав.

Вероятност да заеме поста: 20%.



ФРАНК ЛАМПАРД

Ако в основата на идващото предопределение за управител стои задачата да се вдъхне възбуденост у последователите на „ сините”, ходът с клубната легенда Франк Лампард сигурно би бил сполучлив. Иконичният полузащитник на Челси неотдавна отхвърли работа в долните лиги и, въпреки да му липсва опит като управител на върховото равнище, би трябвало да е кадърен да изкара остатъка от сезона на поста. Лампард се зае с телевизионно анализаторство след отдръпването си от футбола, но не крие желанието си да се завърне в играта като управител или треньор.

Вероятност да заеме поста: 11%.
Нейтън Солт, „ Дейли Мейл” Премиър лийг 26 кръг, понеделник 5 февруари  Уотфорд 4:1краен резулат  Челси

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР