За челен удар на Околовръсното в непосредствена близост до надлез

...
За челен удар на Околовръсното в непосредствена близост до надлез
Коментари Харесай

Челен сблъсък на Околовръстното, лекари и полиция на мястото на тежкото ПТП!

За преден удар на Околовръсното в непосредствена непосредственост до надлез " Скобелева майка " научи Plovdiv24.bg . На място има представители на пловдивската полиция, както и медицински екип. Към момента няма информация дали има тежко потърпевши хора.

Препоръки за безвредно придвижване по пътищата от Министерство на вътрешните работи Пловдив:
 
През празничните и почивните дни се засилва придвижването на всички участници в придвижването по пътищата. Често по улиците в обитаемоте места забързани пешеходци не помнят, че не са сами на пътя, че има пешеходни пътеки, подлези или надлези и пресичат погрешно, нерядко и без да се огледат. Отчитат се от ден на ден случаи, при които пешеходците със слушалки на очите и вгледани в мобилните си телефони или други мобилни устройства се изолират от околния свят и с държанието си провокират рискови обстановки на за произшествия на пътя.

Водачите на транспортни средства бързат да стигнат до набелязаната цел, като не помнят, че цялото им семейство е в автомобила и с безразсъдното си нетърпеливо и нетолерантно отношение подлагат на заплаха освен своя живот, само че и на околните си, а по този начин също и на други участници в придвижването по пътищата, с които може да попаднат в конфликт. Все по-често по автомагистралите се движат велосипедисти, без да имат това право.

Образуването на колони и тапи на изходните и входните артерии на огромните обитаеми места и на граничните контролно-пропускателни пунктове са всекидневно събитие през последните години. Дългото очакване изнервя водачи, пасажери, чиновници на другите обслужващи ги администрации.

След зимата и обработването на улиците и пътищата с разнообразни препарати против лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности. Компромисите, които вършим поради празничното въодушевление, не трябва да ни трансформират в рискови към самите себе си.

За предотвратяване от попадане в риск от пътнотранспортни катастрофи отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция..Национална полиция " предлага:

ЗА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО

Провери спирачките, маслото, гумите и светлините.
Провери чистачките и зареди резервоарчето с препарат.
Не бързай да сменяш зимните гуми с летни.
Ако транспортното средство е неизправно, откри различен автомобил или пътувай с трен или с рейс.
Зареди повече гориво при положение, че се наложи да пътуваш дълго и постепенно.-    Вземи документите на автомобила и  полицата за подписана наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите.

ПЛАНИРАЙ ПЪТУВАНЕТО

Планирай овреме и практично пътуването.
Използвай светлата част на деня за напредване.
Тръгни по-рано.
Преди шофирането почини добре.
Не пий алкохол най-малко 8 часа преди пътуването.
Въздържай се от щедро нахранване, преди да седнеш зад кормилото. Така ще избегнеш сънливостта и забавените реакции.
Зад кормилото по дългия маршрут дано е най-опитният лидер.
Не си определяй час на идване. Това води до терзание при забавяне и до рисково ръководство с превишена скорост и неправилни маневри.-     Карай с рационална и съобразена скорост. Помни, че в обитаемоте места се движат доста пешеходци, някои от тях в нетрезво положение. В непосредственост до пътя има и доста деца.

-  Поставяй защитния колан и настоявай всички пасажери в автомобила да създадат това. Запомни, че и ти като водач носиш отговорност пасажерите да са с сложени колани.

-    Не превозвай детето си без предпазна система (седалка или столче). Ползването им е наложително според Закона за придвижването по пътищата.

БЪДИ СПОКОЕН В ЗАДРЪСТВАНЕ

Не прави опити за изпреварване, тъй като няма да се придвижиш доста напред.
Движи се със скоростта на колоната и на по-голяма отдалеченост.
При придвижване зад товарни коли и интензивно насрещно придвижване не губи самообладание и не започвай изпреварване. По-добре стой, почини и продължи още веднъж.-    При интензивно градско придвижване и образували се колони не предизвиквай запушване, навлизайки в кръстовището при зелен сигнал на светофара.

Ако си в запушване, резервира успокоение, бъди толерантен.
При формирана колона на автомагистрала не заемай спешната лента, с цел да има достъп за коли за спешна помощ и коли на полицията и пътните органи.
Ако попаднеш в неподвижна колона в тунел, изгаси мотора, затвори компактно прозорците и остани в автомобила. Спазвай тъкмо напътствията на контролните органи. 

БЕЗОПАСНИ ПРАЗНИЦИ

Изберете кой ще кара, в случай че ще празнувате на открито и ще сте с кола. Ако няма искащ за водач, отидете с различен превоз.
Не прави компромис със себе си и околните си и не предоставяй ръководството на автомобила на неправоспособни и/или на използвали алкохол или опиати хора.
Прибери ключовете за колата или мотоциклета на несъмнено място, в случай че има заплаха неправоспособният ти наследник или щерка да го подкарат без позволение.
Възпрепятствай ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни.
Не допускай водачът на колата, в която се движиш, да надвишава скоростта и да прави рискови изпреварвания, тъй като при акцидент пострадал ще бъдеш и ти.

ЗА ОПАСНИТЕ УСЛОВИЯ НА ПЪТЯ

- След зимата по пътищата има неравности и дупки, банкетите са изровени. Голяма е заплахата от повреди по ходовата част на транспортното средство; висок е и рискът от пътни произшествия. Движи се със съобразена с пътните условия скорост. Криволиченето за отбягване на неравностите е рисково освен за теб.

Бъди изключително внимателен при шофиране по време на или след сняг или дъжд, тъй като неравностите на пътя са..замаскирани ", цялостни са с вода или са мъчно забележими.

-    На доста места пътната маркировка е заличена и това затруднява ориентацията в тъмното. Увеличи дистанцията, движи се със скорост, позволяваща прекъсване в зоната на видимостта.

-  Ако на платното забележиш пешеходец в нетрезво или несъответстващо положение, стой и го изведи на безвредно място. Сигнализирай! на тел. 112.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР