За БСП първи приоритет е да се стабилизира държавата, да

...
За БСП първи приоритет е да се стабилизира държавата, да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Приоритет е да се стабилизира държавата

За Българска социалистическа партия първи приоритет е да се стабилизира страната, да се одобри актуализацията на бюджета със съответните оферти за ДОО и Закона за НЗОК - неща, които чакат българските жители. Изборите са краен вид. Това съобщи ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " в ефира на БТВ.
Според него левицата стабилизира с разговор и с политики. " Говорим с всички, тъй като сме в обстановка, в която Народното събрание е разграничен, няма болшинство, което да даде непоклатимост ", изясни Свиленски и добави: " Българска социалистическа партия дълго време взе участие в политиката. Ние имахме подготвеност обратно във времето и с държавни управления. Имаме експертиза и във външната политика, и в районното развиване, и в енергетиката. Имали сме министри, които сега са настоящи депутати. Имаме какво да предложим, когато съдружните сътрудници седнат и видят в тази обстановка кой на кое място е подобаващ ", сподели той, като посочи, че до този миг не е обсъждано разпределението на министерствата, които са от квотата на " ИТН ".
Според Георги Свиленски по-важното е не по кое време ще бъдат изборите, а какво ще се случи до тях и след тях. " Не виждам опция нови избори в границите на годината да родят по-различно болшинство. Ние сме пред избора дали да изпаднем в хипотезата на предходната година или да се опитаме да стабилизираме страната, за което от Българска социалистическа партия настояваме още от първия ден на това държавно управление, а и в сегашната обстановка ", разяснява той.
" Последните дни играем в сюжет, написан някъде. Тази непредсказуемост не може да продължи, не може да си играем със орисите на хората ", безапелационен е ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". " Присъствам на съдружните препоръки и цялата хронограма на бюджета беше направена още предишния петък. На съдружните препоръки всички партии си показаха предложенията, бяха разисквани, едни бяха признати, други - не. Там никой не сподели, че няма да одобри обещано нещо. И внезапно в 3 часа видяхте какво стана. Започват да се вадят листчета отпреди два месеца, само че това не е съдружно държание ", счита Георги Свиленски. Според него по този метод не трябва да се води разговор, с който и да е сътрудник.
По думите му министър председателят и партията мандатоносител би трябвало да положат старания да намерят парламентарна поддръжка, както е станало при образуването на кабинета. " Трябват народни представители, които желаят да работят за страната, с цел да работят и Народното събрание, и страната, и държавното управление. Хората чакат нарастване на пенсиите, майките чакат нарастване на надбавките, децата чакат поддръжка, бизнесът също чака поддръжка ", разяснява Свиленски. Той добави, че в случай че отидем на нови избори, два месеца Народното събрание ще е затворен, пенсионерите ще получават същите пенсии, единствено че цената на бензина пораства всеки ден, парното стартира да пораства, цената на хляба ще продължи да пораства. " Тези неща би трябвало да бъдат казани ", съобщи той.
" Когато ние сме били в съпротива, сме били виновни към страната. Искали сме да покажем, че ръководството на Борисов е нездравословно и би трябвало да си върви. Но в този момент в обстановката на война, на финансова и икономическа рецесия, да си играеш със ориста на българските жители е, меко казано, несериозно ", съобщи Свиленски. И добави: " Бюджетът би трябвало да бъде признат. За да влезе в действие Планът за възобновяване и резистентност, би трябвало да бъдат изменени над 20 закона. Трябва да бъде направена и правосъдната промяна. "
По думите му Българска социалистическа партия ще се опита да бъде този фактор, който да стабилизира и да изтрезнява съперниците. " Правим го, като не влизаме в разногласията за постове, в ежедневните кавги. Ще се опитаме да създадем по този начин, че сътрудниците да си приказват ", изясни социалистът.
Според Свиленски неналичието на битка с корупцията води до това ръководещите по общини да вършат каквото желаят. " Затова приканвам за разсъдък, за мъдрост, приканвам за това България да има държавно управление и бюджет, и да може да приемем нужните закони за Плана за възобновяване и резистентност ", означи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР