За БСП основен принцип е да има справедливост, това едно

...
За БСП основен принцип е да има справедливост, това едно
Коментари Харесай

Гуцанов: Договорът на служебното правителство на Радев с „Боташ“ нарушава националния ни интерес

„ За Българска социалистическа партия главен принцип е да има правдивост, това едно от нашите основни послания и наша поредна политика – без значение дали ръководи длъжностен кабинет, ГЕРБ или друго държавно управление. Доказали сме го “.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в студиото на Българска национална телевизия.

В диалога за това, че хората към този момент са обезверени от обстоятелството, че няма правдивост за грабежите и закононарушенията към този момент толкоз години, социалистът уточни: „ Нефтохим " беше продаден за 110 млн. $ по времето на Иван Костов – това е облагата на сдружението единствено за 6 месеца. И сега неговата партия ДСБ да е част от ръководството, да продължава да диктува какво да се случи с компанията – това какво е? “, възмущава се Гуцанов.

Той даде още по-скорошен образец в причините си за подадени сигнали за престъпления и липса на реакция от правораздавателните органи.

„ Договорът на служебното държавно управление на Радев с „ Боташ “ е харизматичен образец за нарушение националния интерес на България “, съобщи Борислав Гуцанов като цитира английско списание, съгласно което това е прелестна инвестиция за турската интелигентна компания.

 

„ Което демонстрира некомпетентността на българското държавно управление, тъй като „ Боташ “ построява огромен терминал в Сарос, това ще е третият терминал, който Турция построява за газ, и на процедура България ще е главен вложител и страна, която ще заплати този терминал “, уточни националният представител от Българска социалистическа партия.

„ 1.850 милиарда кубика е резервираното количество от „ Боташ “, 1 милиард - от Азербайджан и още 1 милиард - от Гърция. Общо към 3.8 милиарда кубика – в това време потреблението на България е към 2.5 милиарда кубика. Значи, страната и българските жители ще платят над един милиард, без значение, че никой няма да ги употребява “, уточни Борислав Гуцанов и добави:

„ Пренос таксата на „ Боташ “ също е по-висока. Кой направи тези планове? Кой даде мнение би трябвало или не би трябвало да бъде подписан този контракт? Отчетоха ли държавния интерес и този на българските жители? “.

„ Какво споделя Делян Пеевски – питайте него. Ние от Българска социалистическа партия посочваме престъпления и сезираме институциите. И още веднъж ще повторя – не само за служебните държавни управления на президента Радев, а на всички, за които сме били сигнализирани “, отговори социалистът в имитация на водещата за думите на Пеевски във връзка с президентската институция.

„ 4 пъти по-скъп газ заплаща Европа сега, в сравнение с при доставките на „ Газпром “ – френски министър го сподели. Ние взимаме още веднъж съветски газ – през медиатори. Когато Делян Добрев говореше, че „ Промяната “ най-вероятно взимат комисионни и се финансират по този метод, за какво прокуратурата не проверява това? Вместо това те се прегърнаха и направиха женитба. Българска социалистическа партия изиска чуване за това в Народното събрание. От парламентарната естрада изнесохме данни, по искане на Българска социалистическа партия се направи и комисия в Народното събрание. Какво повече? “, сподели социалистът.

Борислав Гуцанов уточни идващ сигнал, изнесен от Българска социалистическа партия: „ Областният шеф на София продаде парцел в кв. „ Изток “ за 300 хиляди лева, в случай, че оценката му е 2 млн.лв. “.

„ Посочили сме голям брой нарушаванията, осъществени от Тагарев и Министерството на защитата. Говорили сме, в това число и във вашето студио, за това. И още веднъж ще приказваме, в случай че институциите и правораздавателните органи не реагират. Очакваме прокуроратурата да даде ясни сигнали от изпълняващия длъжността основен прокурор Сарафов “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.

„ По-важно е ще има ли действителни следствия – освен за служебния кабинет, а за всички, които са правили нарушавания. Припомням ръководството на ГЕРБ – 4 милиарда за автомагистрала „ Хемус “ и няма един километър, ще има ли осъден? Някой да е разследвал автомагистралата, язовирите – 500 милиона дадени за язовири и няма нищо? Защото към този момент не виждаме разлика като се смени основния прокурор – от бодил, че на глог, че на по-висок “, разяснява Борислав Гуцанов.

Той беше безапелационен, че законопроектът за ветрогенераторите е брутално лобистки закон. „ Ние сме една от сериозните туристически дестинации. Българска социалистическа партия успяхме да го спрем преди повече от година – оказа се, обаче че това не е затворена страница и днешните ръководещи откакто унищожиха енергетиката, на път са да затворят ТЕЦ-овете, понижиха боеспособността на армията, зачертаха историята – през днешния ден желаят да унищожат и българското море и туризъм “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Отново ще повторя – ветропарковете не са базова мощ, България има ползване от 38 милиона мегаватчаса годишно, от тях по-малко от 4 милиона - едвам 3.8 милиона мегаватчаса са единствено от възобновими източници “, уточни Гуцанов.

Той анонсира идна среща във Варна тази събота, на която представители на туристическия отрасъл, риболовци, специалисти ще дискутират казуса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР