За БСП най-трудно ще е да събере „Промяната“ и ИТН

...
За БСП най-трудно ще е да събере „Промяната“ и ИТН
Коментари Харесай

За БСП най-трудно ще е да събере „Промяната“ и ИТН отново, призна Нинова

За Българска социалистическа партия най-трудно ще е да събере „Промяната“ и Има Такъв Народ още веднъж, призна Корнелия Нинова, откакто социалистите получиха мандата за сформиране на ново държавно управление от президента Румен Радев, написа „24 часа“.

Това е сложното в тези диалози – сътрудници, които си споделиха много остри неща, минаха си в персоналното пространство, да намерим метод да седнем на една маса и да беседваме за политики, за това, което ни чака. За нас приоритет е обществената политика, бяхме обществен дирек в това държавно управление, желаеме и ще останем такива, безапелационна бе тя.

Българска социалистическа партия останаха при президента единствено две минути, по тази причина и запитана от публицисти за какво толкоз бързо завърши процедурата, Нинова сподели: Обикновено при връчването на указа е по този начин. Консултациите не престават по-дълго време, само че при връчването на указа просто решението на президента би трябвало да се обективира.

Социалистите нямат име за министър председател. Те остават на мнение, че той би трябвало да се излъчи от най-голямата политическа мощ – „Продължаваме промяната“, стана ясно от изявлението на Нинова.

Българска социалистическа партия ще стартира консултациите за ново държавно управление още на следващия ден и първи ще предложения на диалози точно Политическа партия. Социалистите ще упорстват новият кабинет да се образува точно върху програмата, която беше направена за първия мандат, който „Промяната“ върна несбъднат.

Първото, което ще създадем, е да сложим програмата, тъй като тя е сплотяващото сред трите партии сигурно, само че и е опция за възобновяване на досегашните връзки с сътрудниците ни в държавното управление, стимулира се Нинова.

Нашето искане беше Кирил Петков да не бъде министър председател и мисля, че той, правейки крачка обратно, разбра това и заслужава почитание, сподели тя. Но посочи, че повече няма да приказват за имена, до момента в който не приключат договарянията.

Разбираме, че върху нас пада голяма отговорност. Ще подходим умерено, рационално и диалогично с една цел – да подсигуряваме сигурност на страната и успокоение на хората, и да съставим постоянен кабинет, сподели още Нинова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР