За БСП е важно да запазим темпото в социалната област.

...
За БСП е важно да запазим темпото в социалната област.
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Да запазим темпото в социалната област

" За Българска социалистическа партия е значимо да запазим темпото в обществената област. Като обществена партия желаеме да защитим интереса на необятен кръг от българската общност. Беше признато да продължи политиката по метаморфоза на пенсионната система. В съдружното съглашение първата стъпка е осъществена в този момент от юли, а идната ще бъде от октомври. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев пред " България Он Еър ".
" При създаването и приемането на бюджета за 2023 година тази политика ще продължи, защото желаеме да създадем българската пенсионна система европейска и тя да дава отговор на правилата на справедливостта. И второто главно направление е да продължим политиката за работещите родители и фамилиите с деца ", сподели проф. Гечев.
Според него българският народ по този начин е подредил Народното събрание, че е нямало по какъв начин да се образува държавно управление без леви и десни партии в него. " Най-вероятно в този момент съглашението ще бъде общо, само че това ще решат членовете на обединението плюс самостоятелните депутати. Все още не е решено механически и под каква форма ще бъде подписано съдружното съглашение, само че е доста допустимо то да бъде общо такова и е значимото да дава отговор на интереса на българите ", добави социалистът.
" Червените линии са главните цели, които поставихме и в предходното съдружно съглашение, и, както споделих, обществената и икономическата политика на държавното управление. Това, за което настояваме и имаме проблем, е в преценката за външната политика на някои от нашите сътрудници - ние остро осъдихме и по никакъв метод не можем да приемем изгонването на 70 дипломати и механически личен състав на съветското посолство. Ние сме български жители и, в случай че настояваме за по-умерен звук и дипломатичност в интернационалните връзки, то е в полза на България. Когато се приказва за доставките на газ и нефт няма значение коя е компанията, тъй като никоя партия не следва да е търговски представител на който и да било ", изясни Румен Гечев и акцентира, че за левицата е значимо да има конкуренция и сигурност в доставките на горива.
Гечев бе безапелационен, че от Българска социалистическа партия поддържат връзка със своите сътрудници, само че имат правила и техен главен аршин е ползата на България: " Ако някой нарушава този принцип и нанася вреди на българския бизнес, той ще загуби незабавно нашата поддръжка ".
" Постовете не са най-важното нещо, само че е естествено те да се разпределят по отношение на парламентарната тежест на сътрудниците, тъй като е напълно естествено като имаш отговорност, тя да е обвързвана с представителност в изпълнителната власт. Радвам се, че сътрудниците ни показаха удовлетворение от работата на четиримата министри от Българска социалистическа партия. Ние сме националноотговорна партия и за нас е значимо кое е по-полезно за страната ни. Защото някои споделят, че за социалистическата партия щеше да е по-добре да скъса конеца и да отиде на избори, само че това щеше да значи мятане на страната в безпорядък ", разяснява депутатът.
Проф. Румен Гечев сподели, че се работи за сформиране на нов кабинет, което по думите му е настояването на по-голямата част от българите. " Това е съществена отговорност на " Продължаваме промяната ", защото те са мандатоносител и ни твърдят, че са на финалната права. Нека да забележим какви ще бъдат резултатите. Ако бъде определен новият кабинет - започваме да работим. Ако не - отиваме на избори ", сподели проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР