За броени часове служители на РУ-Белоградчик и сектор „Противодействие на

...
За броени часове служители на РУ-Белоградчик и сектор „Противодействие на
Коментари Харесай

Двама пребиха и ограбиха възрастна жена във видинско село

За броени часове чиновници на РУ-Белоградчик и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР-Видин разкриха причинители на обир. За незаконното действие в полицейския арест са арестувани двама младежи. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Видин.

Разследването почнало неотложно, след получен сигнал на тел. 112 в неделя рано сутринта. Към 4.22 часа 69-годишна жителка на село Динково съобщила, че двама маскирани проникнали в дома й и след нанесен побой лишили парична сума. На местопроизшествието неотложно пристигнали екипи на полицията и незабавния център, медиците оказали помощ на потърпевшата жена.

В хода на извършените оперативно-издирвателни и процесуално следствени дейности криминалисти разкрили 18-годишните създатели на похищението – единият е локален гражданин, другият от село Дондуково, обл. Монтана. В населявани от тях парцели – в Динково и Дреновец, проверяващите разкрили и иззели общо 446 лв. и голям брой материални доказателства. Двамата са приведени в ареста и арестувани за период до 24 часа, известена е прокуратурата.

18-годишният от Динково, престъпно проявен, е в период на изтърпяване на 3-годишна условна присъда за идентично закононарушение, осъществено на 26 декември м.г. в същото село.

Работата по случая продължава в границите на формирано досъдебно произвеждане по разказа на РУ-Белоградчик.

В развой на определяне е съпричастността на двамата младежи към още един обир, осъществен предходната седмица в селото, който не е бил деклариран в полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР