За борбата и справянето с корупцията са нужни политическа воля,

...
За борбата и справянето с корупцията са нужни политическа воля,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Екипът ми и аз сме поели ангажимент да се борим с корупцията във всичките ѝ форми, защото тя краде от бъдещето ни

За битката и оправянето с корупцията са нужни политическа воля, гражданска непоносимост и съдружници. Първите две ги имаме. Работим за привличане на от ден на ден съдружници. 

Това написа на персоналната си страница във Facebook кметър на София, който взе присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността. Ето какво още показа той:

" Корупцията краде от бъдещето ни и стопира развиването ни. Екипът ми и аз сме поели ангажимент да се борим с корупцията във всичките й форми, тъй като сме уверени, че възпирането й освен способства за развиването и благосъстоянието на всички, само че и ни прави по-силни, по-устойчиви на опасности, по-етични и в последна сметка по-устойчиви като общество и стопанска система.

На Конференцията по сигурност в Мюнхен с Главния изпълнителен шеф на Transparency International Берлин Даниел Ериксон обсъдихме опциите за съдействие за разбора на риска и ограниченията, които да се разработят и приложат в Столична община.

Тази седмица бях посетител и на втората национална конференция на тематика " Борба с уязвимостите към корупция на общинско равнище ". Форумът се провежда от Международния републикански институт (IRI), с чийто районен шеф за Европа Пол Макарти имах и персонална среща. Програмата на IRI за антикорупционни промени е призната от Столичния общински съвет през февруари 2023 година, само че дейната работа по нея е спряла. Със заместник-кмета на направление " Правен и административен надзор " Никола Лютов се ангажирахме да продължим партньорството с IRI и да въведем плануваните ограниченията на процедура. 

Г-н Макарти поздрави екипа ни за метода към публичното разискване на Проекта за бюджет за 2024 година - намерено и налично. Прозрачността в действителност лекува най-добре всички недъзи на ръководството, по тази причина тя не просто не ни тормози, а и я насърчаваме по всевъзможен начин, които законът ни разрешава. Целта ни е да създадем среда и удобни условия за упражняването на цивилен надзор върху работата на локалната администрация.

След първата ни полемика с представители на организации, които от години работят в региона на антикорупцията, в идващите седмици още веднъж ни предстоят редица срещи, с цел да обсъдим в подробност както евентуални пилотни планове, по този начин и проекти за дълготрайно съдействие. Възпирането на корупцията е ангажимент, който изискуем на всички софиянци и на цялото общество ".



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР