За борба с размириците във Франция ще бъдат използвани допълнителни

...
За борба с размириците във Франция ще бъдат използвани допълнителни
Коментари Харесай

Макрон: За борба с размириците във Франция ще бъдат използвани допълнителни средства

За битка с размириците във Франция ще бъдат употребявани спомагателни средства, съобщи президентът Еманюел Макрон, представен от Франс прес и Асошиейтед прес.

Той направи това изказване след антикризисното съвещание на държавното управление.

Макрон приветства " бързата и съответна " реакция на полицията и осъди потреблението на драмата за политически цели.

Социалните медии подклаждат насилието, добави Макрон. Той прикани платформи като Снапчат и ТикТок да отстранен материали и консуматори, свързани с насилието във френските градове, написа Българска телеграфна агенция.

Властите на Марсилия не разрешиха демонстрациите на обществени места след снощните митинги. Освен това през днешния ден публичният превоз ще спре от 19 ч. локално време, съобщи Ройтерс.

Снощи протестиращите във Франция издигнаха барикади, направиха палежи и използваха пиротехника против служителите на реда, които дадоха отговор със сълзотворен газ и водни оръдия. Над 875 души са задържани и минимум 200 полицейски чиновници са ранени при опитите за възобновяване на публичния ред при третата нощ на безредици, почнали след гибелта на 17-годишен юноша, убит от служител на реда. Според родственик починалият Наел, чиято фамилия не се оповестява, е бил от алжирски генезис.

Около 1900 транспортни средства са били изгорени при размириците, подпалени са били към 500 публични здания, в това число полицейски сектори и кметства, заяви ДПА. Само в Париж са били подпалени 934 автомобила и 212 здания.

Кметът на Нантер Патрик Жари съобщи, че страната би трябвало да се стреми към промени в по-бедните квартали и акцентира, че " в мозъците на доста поданици витае чувство за неправда, без значение дали става дума за триумфите в учебно заведение, достъпа до просвета, жилищното настаняване или други житейски проблеми ".

Проблемът става все по-неотложен и изисква незабавни ограничения, акцентира той.

Британското външно министерство предизвести своите жители в чужбина, че във Франция от 27 юни насам се организират митинги и е допустимо на избрани места да бъде нарушено придвижването на превоза или да бъде въведен полицейски час. " Мястото и времето на размириците са непредвидими ", се споделя в предизвестието, в което британците се приканват да наблюдават известията в медиите, да заобикалят местата, където са почнали безредици и да следват инструкциите на управляващите.

Берлин следи " с известно безпокойствие протичащото се във Франция ", съобщи представителят на немското държавно управление Щефен Хебещрайт. Той добави, че към този момент няма признаци за отменяне на идното държавно посещаване на Макрон в Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР