За борба с коронавируса е взето решение да се мобилизира

...
За борба с коронавируса е взето решение да се мобилизира
Коментари Харесай

Мобилизиран е целият медицински персонал в Северна Македония

За битка с ковид е взето решение да се активизира целият медицински личен състав, заяви министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче, оповестяват македонските медии.

Целият медицински личен състав - и в държавните, и в частните лечебни заведения е мобилизиран и е разполагаем в сходство с оперативния проект за деяние в здравните заведения, там, където ще бъде належащо, сподели министърът и благодари на частните лечебни заведения, които предоставиха потенциалите си разполагаем, предава Българска телеграфна агенция.

С цел предварителна защита лекарите в клиниките няма да се събират на утринни колегиуми, отсрочват се и всички интервенции, които е допустимо да се отсрочат, акцентира той.

Ще се третират единствено незабавните и онкологичните случаи, където няма място за отсрочване, добави Филипче.

Назначен е координатор на службата за инфекциозни заболявания в Дебър, който отпътува за града и ще провежда екипа и работата с петимата пациенти там.

Детската клиника в Козле ще се приготви за приемане на деца, вероятно заболели от Ковид-19.

Седем лица, които са се върнали от Австрия, Швейцария и Германия, се изследват в този момент за коронарвирус, добави министърът и прикани жителите да си останат у дома и излизането им да се сведе единствено до най-спешните потребности.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР