За болката да не знаеш какво се е случило с

...
За болката да не знаеш какво се е случило с
Коментари Харесай

Дете излиза да играе пред блока през 90-те и така и не се връща

За болката да не знаеш какво се е случило с детето ти приказваха майката на изчезналата през 2002 година Деси и бащата на Съвестин, който през 1997 година излиза да играе пред блока и по този начин и не се връща.

" Осем години след изгубването на Деси обвинявания бяха повдигнати на тогавашния й другар Божидар Пеков, които обаче след това бяха снети ”, описа пред " Нова тв " майката на изчезналото момиче Анжела Маринова.

В хода на следствието обвиненият неведнъж трансформира показанията си и изрично отхвърля да застане пред детектора на лъжата.

" Това деяние би трябвало да стане наложително, когато има обосновани догатки, че съответният арестуван има връзка със случая ”, сподели юрист Яничка Методиева.

Бащата на Съвестин, който изчезва, когато е едвам 7-годишен, е безапелационен, че синът му е бил похитен за осиновяване. Похитителите проучвали навиците на фамилията с месеци, а за момченцето получили 200 000 евро.

В продължение на близо 20 години, казусът на Съвестин минава през ръцете на четирима министър председатели, двама основни прокурори и няколко вътрешни министри. След две гладни стачки и опит за самозапалване пред Европарламента, бащата на Съвестин съумява да осъди България в Страсбург. Но не и да си върне детето.

Като образец за държавно безучастие, бащата Тодор Деянов показва обстановка отпреди четири години. В метрото в Лион българка вижда юноша, чиято аналогия с фоторобота на Съвестин, е поразителна. Незабавно подава сигнал.

Три дни след подадения сигнал обаче записът от охранителните камери е автоматизирано погубен от системата в метрото. Тодор не съумява да го види.

" България няма детективско търсене в Министерство на вътрешните работи! Инструкциите са едни официални нелепости, които са и секретни, с цел да не може да разберете, че са нелепости. До ден сегашен оперативното дело за Съвестин, което е в Министерство на вътрешните работи, е секретно. Отказаха да го дадат на двама съдии, отхвърлят и на прокуратурата да го дадат. Последният късмет е той въпреки всичко самичък да тръгне да търси кой е ”, споделя бащата на Съвестин.Вижте още:За интервал от 5-6 месеца през 1989 година в Добрич безследно изчезват 24 индивида, множеството на възраст сред 23 и 30 години...
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР