За близо седмица за купуване на гласове са задържани 38

...
За близо седмица за купуване на гласове са задържани 38
Коментари Харесай

38 души задържани за купуване на гласове за една седмица

За близо седмица за пазаруване на гласове са арестувани 38 индивида. Това регистрира шефът на националната полиция Станимир Станев пред медиите. В рамките на акцията против нарушение на политически права на жителите, от 3 ноември до през днешния ден са тествани 2371 места, формирани са над 2000 предупредителни протокола.

108 са формираните досъдебни производства. Подобен е бил броят на делата и на изборите през юли.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров описа за случай в района на Шумен. Ловно стопанство с четири здания е продадено за 155 000 лв. без Данък добавена стойност преди време. Малко под 155 000 била първичната цена, която била оповестена на търг. Само със стъпка от 90 лв. единствената компания го печели. Според Тодоров тя била на сложено лице. Малко откакто парцелът е добит и става частен са дадени над 700 000 лв. за асфалтиране на път и създаване на паркинг. Вдигнати са огромни врати, които пък попречва придвижването на хора сред две села.

При шефа на полицията в Шумен бил пратен медиатор, който го заплашил, че в случай че не спре " да рови " по случая, след изборите ще бъде освободен.

При различен случай, в различен район на страната, е открит случай на подправени заявления от хора, които декларирали, че желаят да гласоподават в мобилна секция. След инспекция се оказало, че документите са подправени, а хората са декларирали, че не са желали мобилна секция. Директорът на полицията в този район също бил " предизвестен ", че това ще има последствия за него, сподели Тодоров.

Спецоперации през днешния ден се организират в Бургаско, Сливен и Плевенско. Четирима арестувани, три досъдебни производства и четири преписки са формирани вследствие на извършената през днешния ден профилирана полицейско интервенция срещу пазаруването на гласове в Бургаско, оповестяват от полицията.

Операцията е била на територията на община Приморско ( Ново Паничарево и Ясна поляна), община Сунгурларе, община Айтос, община Царево, община Малко Търново и бургаските квартали с малцинствено население, измежду които и Горно Езерово.

От началото на интервенцията са формирани общо 25 досъдебни производства, от които в Бургаска община - 10, Средец - 4, следвани от общини Несебър и Руен с по 2 досъдебни производства.

Спецоперации против пазаруването на гласове през днешния ден се организират и в Плевенско и Сливенско.

Припомняме, че шестима са арестувани в плевенското село Буковлък като обвинени в осъществяване на закононарушения против политическите права на жителите. За това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Специализирана полицейска интервенция е почнала тази заран на територията на селото. В нея вземат участие чиновници на разнообразни структурни звена на ОДМВР - Плевен. До момента са тествани шест адреса, открити и конфискувани са описи с имена на хора, прецизираха от полицията.

Шестимата са арестувани за период от 24 часа, те са на възраст от 19 до 60 години.

Полицейските дейности на територията на Плевенска област не престават.

Специализирана полицейска интервенция се организира и в Сливен. Действията са подхванати от чиновници на РУ-Сливен, сътрудниците им от бранш " Противодействие на стопански закононарушения " и бранш " Специални механически дейности " в ОДМВР-Сливен.

На стадия екипите ревизират 5 обекта, измежду които - частни парцели, магазини, заложни къщи. Инспекциите обгръщат документи, тетрадки за продажба на вересия и нерегламентирана продажба на акцизни артикули. Задържан е жител на къща по съмнение за закононарушения с опиати и пазаруване на гласове.

От началото на подхванатата профилирана полицейска интервенция в страната, единствено на територията на ОДМВР-Сливен са формирани 7 досъдебни производства, през вчерашния ден прокуратурата е повдигнала обвиняване за пазаруване на гласове. Работи се интензивно по сигнали на жители и добита оперативна информация. Съставени са 411 протокол за предизвестие.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР