За близо седмица стотици германски влакове остават по гарите заради

...
За близо седмица стотици германски влакове остават по гарите заради
Коментари Харесай

Стачка ще парализира жп транспорта в Германия за близо седмица

За близо седмица стотици немски влакове остават по гарите поради решението на заетите в жп превоза да излязат на митинг. Той продължава до идния понеделник, а машинистите упорстват за по-високи заплати, еднократни бонуси от 3000 евро и кратко работно време.

При друга стачка този месец, която продължи единствено три дни, се стигна до транспортен безпорядък.
Трябва да създадем специалността атрактивна, с цел да идват хората при нас и да остават. Мнозина си потеглят бързо.
Рене Базелт, шеф трен на Deutsche Bahn на дълги дистанции

Това обаче не е единственият бранш в Германия, неудовлетворен от ограниченията на властта. Този месец фермери и земеделци стачкуваха против орязването на дотациите им, което се наложи поради " дупка " от 17 милиарда евро в бюджета на страната. Километрична опашка от трактори стигна до Бранденбургската врата.
Ако премахнем дотациите внезапно, доста ферми биха споделили, че към този момент няма вероятност и не желаят децата им да упражняват тази специалност.
Мартин Хофщетер, политически специалист от Greenpeace Germany

Тази седмица селскостопански машини блокираха и основни пътища в цяла Франция в символ на неодобрение против ниското възнаграждение, високите разноски и регулациите.

Освен това в Париж хиляди се оповестиха срещу новия закон за имиграцията, който лимитира достъпа до помощи за идващите от чужбина. Недоволство провокира и това, че крайнодесните поддържаха законопроекта.

А в Берлин и редица други градове повече стотици хиляди стачкуваха против крайнодясната " Алтернатива за Германия ". Причината беше разритата загадка среща сред нейни членове с неонацисти и други екстремисти. На нея се твърди, че е бил разискван проект за насилствена депортация на хора с задграничен генезис.

„ Алтернатива за Германия и останалите сходни сили в тази страна са доста шумни. Показваме, че и ние сме шумни и мислим по различен метод. Че не е обикновено да си расист, че не е обикновено да гониш хората “, споделя Михил Топ – протестиращ.

Случаят сложи под въпрос поддръжката за " Алтернатива за Германия " на фона на идните европейски избори. Проучване на института за нови обществени отговори (INSA) сподели лек спад в известността на партията - от 23% до 21,5%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР