За близо час и половина небето над София днес беше

...
За близо час и половина небето над София днес беше
Коментари Харесай

Репетицията за 6 май затвори небето над София за 90 минути

За близо час и половина небето над София през днешния ден беше затворено, поради подготовката на летателната техника, която ще взе участие в парада на Гергьовден.

София

Още рано сутринта авиационната техника беше изведени от хангарате на летище Враждебна за идната подготовка. По традиция вертолетната групировка, която ще открие Гергьовденския церемониал ще бъде предвождана от щурмовия хеликоптер МИ- 24.

Зад него, във групировка " чеп ", ще бъдат издигнати двата Кугъра.

Малко след 10 часа стартира рулирането на вертолетите, с цел да заемат изходна позиция на 200 метра над Казичене.
Майор Стефан Стефанов, пълководец на 64-та авиобаза: Ще преминем в сбит военен ред. Вертолетите ще бъдат на разстояние - период и отдалеченост 25 метра на 50, което постанова по характерни особености при ръководството на летателните апарати. Всичко би трябвало да бъде в безспорен синхрон.
Точно в 10.33 ч. вертолетите се насочиха по авансово избрания 12-километров маршрут. Четири минути и половина по-късно те прелетяха над площад " Батенберг ". Същият план ще бъде спазен и на 6 май, в случай че метеорологичната конюнктура разреши.
 © БГНЕСМайор Стефан Стефанов, пълководец на 64-та авиобаза: Трябва да се имат поради многото особености на този полет, като полетът на обитаеми места, с многото изкуствени трудности непредсказуемите полети на ниско прелитащите дронове.
В навечерието на 6 май летците си пожелаха повече средства за поддържане на летателната техника.

Майор Стефан Стефанов, пълководец на 64-та авиобаза: Надявам се да продължат плановете за рационализация на хеликоптера, който е зад мен, както и увеличението на броя на летящите машини. В момента летят 2, чакам да станата най-скоро време още 6, както и да се провиснал още средства за хеликоптерите Кугър.
На период от 1 минута след хеликоптерите, над София прелетяха три образователни самолета " Пилатус ", транспортният аероплан " Спартан " и тройка изтребители МиГ-29.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР