За безобразията в Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) сме писали не

...
За безобразията в Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) сме писали не
Коментари Харесай

Кой е „Нотариуса“ в АПИ и ще се заеме ли прокуратурата с него? Част-1

За безобразията в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) сме писали не веднъж. След нашите следствия бяха отправяни и депутатски въпроси към районния министър, само че основния провинен продължава да твори безобразия. Оказва се, че е недостижим!

По тази причина метафорично взехме решение да го назовем „ Нотариуса “, защото никой не го закача. Отговорен за всичко, което се случва в АПИ е ръководителят на организацията. На 8 юни 2023 година за началник на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Във визитката му е написано, че има близо 30-годишен опит. В подготовката на планове и построяването на обекти  в България. Експертизата му е оценена и в чужбина, където е работил по разнообразни планове.

За девет месеца обаче се оказва, че Йорданов сътворява неповторими безобразия и нарушавания на закона. Вече сме ви разказвали за порочното предопределение на основния секретар Йоана Пеловска. За същата бяха назначени два състезанието и с цел да отговори на условия за професионален опит, показа извлечение от указател „ Булстат “. Депутатите бяха потресени от това въпиющо нарушаване на закона, само че прокуратурата не си мръдна пръста. С необятно затворени очи остана и шефа на АПИ инж. Ясен Йорданов. Явно на Йорданов му е трябвал тъкмо подобен основен секретар, който да си затваря очите.

И по какъв начин няма да си затваря очите, когато става въпрос за милиони левове. А с милиони левове могат да се купят доста неща в България! Медии, проверяващи, евентуално прокурори, само че не и почтени публицисти.

И по този начин. Нека стартираме този роман за „ Пътния Нотариус “ Ясен Йорданов и безумията за милиони. Не един и два пъти сме писали, че една от най-мощните корупционни схеми в АПИ е непубликуването на заданията за осъществяване на поправки, цените и коя компания прави ремонта. Криейки тези задачи обществото няма по какъв начин да знае на какви цени се ремонтират пътищата? Ремонтират ли се изобщо пътищата или всичко се регистрира на книга, а под масата става „ делкането “.

Жертва на сходна скица става и пътно-строителното сдружение ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “. Същото има настоящ контракт подписан от шефа на АПИ Ясен Йорданов, само че не получава възлагане за поправки. Да вярно сте прочели- компанията не получава възлагане за ремонт на пътища.

Тези възлагания се дават на друга компания с преустановен контракт, която също така работи на по-високи цени. Вероятно в тези по-високи цени е включено и „ делкането “ под масата?

В безизходицата си ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “ се обръща към районната комисия в Народното събрание.

Фирмата по този начин и не може да проумее по какъв начин по този начин хем има контракт за ремонт на пътища, а ремонтите се разпореждат от АПИ на друга компания с преустановен контракт и на всичкото от горната страна на по-високи цени. Ето какво написа на страница четвърта от писмото до районната комисия:

Както сами виждате става въпрос за милиони левове. Става ясно, че и прокуратура, Министерство на вътрешните работи и други институции са със затворени очи. Явно „ Пътния Нотариус “ е доста мощен и затваря очи и усти? Ето какво написа на страница 5 от сигнала на ДЗЗД „ РОУД ПРОДЖЕКТ “ до районната комисия:

Пред районната комисия шефа АПИ Ясен Йорданов се оправдава, че бил подведен. Той обаче не дава отговор по какъв начин може да бъде подведен, когато персонално той е подписал контракта?

Не дава и пояснения с какъв брой са ощетени данъкоплатците от разликите в цените? Кой ще заплаща вредите и по какъв начин е платено на компания, която няма контракт за поправки?

Единствен случай ли е този или има и други такива случаи? За това ще разкажем във втора част. Оставаме в очакване прокуратурата да се задейства. Очакваме новият районен министър неотложно да уволни Ясен Йорданов.

Автор: mediamall.info

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР