„За българските общини е изключително важно всяка финансова подкрепа от

...
„За българските общини е изключително важно всяка финансова подкрепа от
Коментари Харесай

Социалист: Над 200 общини са разтревожени за неизплатени 200 милиона по проекти за реконструкция

„ За българските общини е извънредно значимо всяка финансова поддръжка от страна на страната за създаване и реорганизация на съществуваща общинска инфраструктура. С разпореждане на Министерски съвет от септември 22-ра година бе утвърдена финансова помощ за близо 206 общини на стойност 406 млн. лв.. Повечето български общини започнаха осъществяване на тези обекти и доста от тях към този момент са на стадий довеждане докрай. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Манол Генов във въпрос към финансовия министър Велкова по време на парламентарен надзор.
Социалистът посочи, че в подписаното от районното министерство съглашение, съответните общини са получили 50% от нужните средства. „ В тях няма задължения във връзка с втората част от финансирането им. В навечерието на локални избори 2023 година – хората от тези общини са мощно разтревожени и обезпокоени за ориста на започнатите планове, защото тяхното недовършване основава доста неудобства на хората “, добави той.
Депутатът от Българска социалистическа партия е безапелационен, че съгласно информация от кметове, остава неразбираем за тях въпросът за втората част от финансирането и разясни, че са направени запитвания до Министерствата на финансите и районното развиване. „ В последна сметка налични ли са в настоящия бюджет тези финансови средства, които ще бъдат в допълнение към отпуснатите 406 млн. лв. по това разпореждане? Доколкото разбирам, по думите ви, парите ги има в сегашния бюджет и кметовете да бъдат спокойни, че при осъществяване на обектите – техните предстоящи пари ще дойдат “, сподели в умозаключение Манол Генов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР