За българската политика санкциите на САЩ по закона “Магнитски означават

...
За българската политика санкциите на САЩ по закона “Магнитски означават
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма връщане назад от онази снима с чекмеджето с пачки

За българската политика глобите на Съединени американски щати по закона “Магнитски ” значат миг на истината, неспособност да продължава затварянето на очите пред действителността, разяснява съпредседателят на “Демократична България ” в предаването “Неделята на Nova ”. По думите му Съединени американски щати виждат смисъл от оповестяването на глобите поради надигналото се публично неодобрение и образуването на нов сегмент от така наречен протестни партии, което значи, че Борисов към този момент не е без конкуренция. 
“Борисов и цялата му кохорта представители - хараланите, както аз ги назовавам, споделят “няма проблем, всичко си продължава по същия метод ”. Глупости, няма връщане обратно от онази фотография с чекмеджето с пачки ”, съобщи Христо Иванов. Той посочи, че за посочените от Съединени американски щати като забъркани в корупция публицисти пишат от дълго време, измежду обществото се приказва, само че прокуратурата си затваряше очите. Посочи и персоналната отговорност на сегашния основен прокурор Иван Гешев, който не видя Пеевски в делото за източването и банкрута на КТБ, което ръководеше. Изтъкна неналичието на следствие за фотосите на чекмеджето с пари и кюлчета злато в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов в държавната му резиденция, както и че държавното обвиняване даже не е попитало коя е Мата Хари, както тогавашният министър председател назова дамата, по думите му направила фотосите. Напомни и неналичието на следствие на изказванията на Васил Божков, че е плащал подкупи на хора от върховете на ГЕРБ.
 Христо Иванов: Корупцията е като тангото, изисква двама Христо Иванов: Корупцията е като тангото, изисква двама
Санкциите на Съединени американски щати са тежка присъда за неспособността на българските институции да решат проблемите с корупцията. Това съобщи за БГНЕС съп...
“Имаме обстановка, в която имаме един модел на дълго корупционно струпване и корист с власт, която прави властта в България да не е република, а да бъде храна за задкулисието и институции, които си затварят очите. Този модел не е зародил при Бойко Борисов, само че Бойко Борисов в последните 10 години трансформира този модел в страшилище, с цел да се стигне до тези невиждани наказания ”, е мнението на Христо Иванов.
“Пеевски в никакъв случай нямаше да бъде вероятен в тази степен в последните 10 години без неговото доста близко партньорство с Борисов ”, подсети още съпредседателят на “Демократична България ”. Той дефинира като смешна поръчката на прокуратурата, че стартира инспекции след глобите. По думите му при тези инспекции са в тежък спор на ползи, тъй като е налице главният въпрос за какво до момента държавното обвиняване не е работило. 
“Да не би да се окаже,че Иван Гешев дължи кариерата си на това, че е бил подготвен да си затваря очите за сходни корупционни актове ”, попита Христо Иванов. Изтъкна, че отговорът на този въпрос може да бъде даден от едно без значение следствие, само че такова е невероятно, до момента в който Гешев е основен прокурор. “Иван Гешев би трябвало да бъде уволнен. Иван Гешев може да си тръгне самичък и аз го приканвам да си подаде оставката, да престане да тежи като воденичен камък на врата на българската страна ”, сподели Христо Иванов.
Той уточни и че Висшият правосъден съвет може да се сезира и да в профил основния прокурор на съображение, че е довел доверието в българското правораздаване до невиждана ерозия. Добави обаче, че не чака сходни дейности от Висш съдебен съвет, тъй като той “е мажоретен състав на Иван Гешев ”. “В идващия парламент ние ще работим за това да има конституционни промени, с които да бъде предварително преустановен мандатът на Иван Гешев ”, безапелационен е Христо Иванов.
 Христо Иванов: Съединени американски щати сложиха Гешев в обстановка на институционална безотговорност Христо Иванов: Съединени американски щати сложиха Гешев в обстановка на институционална безотговорност
" Безпрецедентните наказания по закона " Магнитски " демонстрират, че България е обсъждана от своите най-близки сътрудници като страна, чиито...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР