За българската икономика идват три-четири тежки месеци. Големите ни търговски

...
За българската икономика идват три-четири тежки месеци. Големите ни търговски
Коментари Харесай

Симеон Дянков предупреди: Чакат ни 4 тежки месеца

За българската стопанска система идват три-четири тежки месеци. Големите ни търговски сътрудници - Англия, Германия, Франция, афишират съществени ограничения и това ще повлияе върху всички браншове. Трудностите с имунизирането вървят нагоре. Инвестициите в България през предходната година се свиха с 60%. Не останаха буфери в бизнеса “. Това сподели пред БНР някогашният финансов министър Симеон Дянков.

По думите му настоящето, само че и идващото държавно управление „ би трябвало да мисли не за недостига, а къде да се изхарчат повече пари, с цел да може по-голяма част от работните места да се запазят “.

„ Следва неустановеност за бизнеса. Ще има доста по-малко вложения в целия свят, изключително в Източна Европа “, съобщи Дянков.

„ В света като цяло трябват повече фискални ограничения. Следващото държавно управление ще употребява актуализация на бюджета и тя ще бъде в посока секторни политики... В идващите две-три години чакам смяна в данъчната политика и ще има повече и по-тежки налози “, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР