За България този договор не е изгоден, защото е силно

...
За България този договор не е изгоден, защото е силно
Коментари Харесай

Денков за договора с Боташ: Не е изгоден, има много сериозни финансови ангажименти

За България този контракт не е преференциален, тъй като е мощно несъразмерен. Отделно, че и дълготраен, с доста съществени финансови задължения за страната, даже и да не се възползва от контракта. Това разяснява министър председателят Денков в отговор на въпрос какво се случва с контракта с турската компания " Боташ " за пренос на газ и достъпът до пет от седемте терминала, които турската страна има, съобщи кореспондент на " Фокус ".  

" Първо, няма следствие. Действително бяха изискани документи от Европейската комисия, с цел да се ревизира дали договорът не нарушава европейските правила. Все още нямаме противоположни мнения от Европейска комисия, изчакваме ги ", сподели той във връзка течащата инспекция.

Българските управляващи не престават договарянията с Република Турция, с цел да бъдат реализирани по-добри условия: " Вече месеци наред не престават договаряния, те към момента не престават, сред " Булгаргаз “ с турските сътрудници. Търсим метод да премахнем тази асиметрия или най-малко да е понижим доста, тъй че договорът да бъде по-изгоден за българската страната, по този начин както е за турската страна ".

Попитан дали президентът носи политическа отговорност, министър председателят разяснява, че това е по този начин от позиция на отрасловия министър по това време в служебния кабинет. Денков е безапелационен, че договорът не може да бъде дипломиран като триумф за страната ни.

" Този, който е сключил договорът, е основал проблем. Политическа отговорност носи президента до толкоз, доколкото той е назначавал съответните хора и дотолкоз, доколкото този контракт беше показан като някакъв голям триумф – обществено, медийно, само че като се погледнат детайлите, се виждат, че това е триумф, само че не за България ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР