За България ще има абсолютно сигурни доставки на природен газ.

...
За България ще има абсолютно сигурни доставки на природен газ.
Коментари Харесай

Мирчев категоричен: Цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази между януари и април

За България ще има безусловно сигурни доставки на природен газ. Още предходната седмица ние казахме, че цената на природния газ съвсем несъмнено, от май до декември 2022 година, ще бъде по-ниска от тази сред януари и април, когато ние купувахме съветски газ. Това ще е добре за бизнеса и за битовите клиенти.

Това сподели в коридорите на Народното събрание депутатът от "Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка контрактуваните от премиера Кирил Петков в Съединени американски щати доставки на полутечен газ.

"Няма никакъв проблем за доставки на полутечен газ към България. Вече минаха две седмици от прекъсване на съветския газ и няма никакво ограничение на доставките към предприятията и топлофикациите. Най-важното е, че той ще е на по-ниска цена и това ще е преференциално за българската страна. Сметнете с какъв брой % скочи съветският газ единствено за една година. Руският газ просто е доста безценен. Втечненият газ не е поскъпвал ", изясни той разликата в цените сред LNG газа и съветския газ.

"Не съм осведомен до по кое време са контрактувани доставките на полутечен газ, само че предварителните информации са, че няма да има проблем с газовите доставки. Отново ще повторя, че цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази за интервала от януари до април. Важното е да имаме разнообразни източници на газови доставки, с цел да си подсигуряваме енргийната самостоятелност ", безапелационен бе Ивайло Мирчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР