за България поиска спешно изслушване в пленарната зала на

...
 за България поиска спешно изслушване в пленарната зала на
Коментари Харесай

БСП поиска спешно изслушване на премиера Денков заради срещата на върха на НАТО във Вилнюс

" за България " изиска незабавно чуване в пленарната зала на премиера „ за това какво е приказвал във Вилнюс, какви задължения са поемани и какво оттук насетне следва да се даде като въоръжение от страна на България ". Това съобщи в декларация депутатът Борислав Гуцанов.

По думите му това са огромните проблеми сега на Европа и на света. И добави, че министър председателят трявба да каже какво е приказвал във Вилнюс, какви задължения са поемани.

Премиерът на срещата на Върха на НАТО във Вилнюс „ се оказа последовател на касетъчните бомби “, се споделя в декларацията, визирайки изявление на българския министър-председател.

Българска телеграфна агенция напомня, че в изявлението си от 11 юли във връзка проблема с доставката и потреблението на касетъчни муниции от страна на Украйна, министър председателят още веднъж акцентира, че България е срещу потреблението им, само че Русия не е страна по контракта против този тип боеприпаси и към този момент има сведения, че ги е употребила по време на бойните дейности. 

" Г-н министър председател, даже най-верният съдружник на Америка – Англия, се разгласи срещу. Вие и вашето държавно управление ли сте най-големият ястреб сега в Европа. Интервюто за Sky News, в което на нашия министър председател бяха отделени 2-3 минути, е срам за страната ни, от него излиза наяве, че сме нагаждачи – това държавно управление и това болшинство е склонно да преглътне всякакво нарушаване на закона, стига да бъде задоволено настояването на Големия брат ", се споделя в декларацията. Този министър председател е същински срам за нашата страна, съобщи депутатът. Няма потребност да се върви чак до Вилнюс, с цел да се излага България, да се предават националните ползи на страната ни, вършиме го отлично и тук, от залата на Народното събрание, посочи Гуцанов.

Днес ръководещите приказват за геополитическо болшинство, от което България има потребност, дали това е по този начин или е отлично прикритие на управническата им отпадналост и национално изменничество е значим въпрос, който следва да разбере, прочете още Борислав Гуцанов. От имат терзание, че обстановката, обвързвана с Украйна, стартира да излиза отвън надзор и е на път да „ завлече “ целия свят в по-мащабен спор.

Председателстващият съвещанието Никола Минчев напомни на Гуцанов, че в правилника за работа на Народното събрание се планува глоба за оскърбяване на членове на Министерския съвет, в тази ситуация министър председателят е наименуван „ срам “.

Аз няма да наложа такава глоба, тъй като не съм последовател, само че приканвам за повече уместност при политическата рецензия, добави Минчев и увери, че ще осведоми за поисканото чуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР