За България най-големият приоритет е защитата на външните граници на

...
За България най-големият приоритет е защитата на външните граници на
Коментари Харесай

Румен Радев пред ООН: „Не” на ядрените опити на КНДР, „Да” на иранската сделка

За България най-големият приоритет е отбраната на външните граници на Европейския съюз. Това акцентира президентът Румен Радев пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той сподели още, че България застава зад мирното решение на споровете в Сирия, Афганистан, Северна Африка и Украйна. Президентът осъди и последните провокации на Северна Корея: „ България изрично осъжда нуклеарните проби на Северна Корея, които водят до ескалация на напрежението в района и подкопават мирния развой в света. Обявяваме са за спокойно, дипломатично и политическо решение на ситуацията”.

Радев означи „ исторически значимото” съглашение за иранската нуклеарна стратегия, като акцентира, че използването му е от изключителна значимост за световната сигурност. Документът беше нападнат от американския президент Доналд Тръмп.

Сем. Радеви и сем. Тръмп на приема на ръководителите на делегации на Общото заседание на Организация на обединените нации.





Радев по-рано през днешния ден се срещна с иранския си сътрудник Хасан Рохани и двамата разискаха опциите за двустранно съдействие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР