За България, която е във валутен борд, няма да настане

...
За България, която е във валутен борд, няма да настане
Коментари Харесай

Красимир Стойчев и Ивайло Пенчев: Няма да има драма, ако въведем еврото

За България, която е във валутен ръб, няма да настане никаква драма след въвеждането на еврото. Това мнение изрази предприемачът Красимир Стойчев, представен от bTV. Според него ще има спестовност на пари от транзакциите, които сега всеки българин обръща лев-евро и евро-лев, както и спестовност от свръх лихвите, които заплаща българската стопанска система за това, че една непозната банка в и се финансира на 0%, а по-късно начислява в България валутен риск и поставя 1-2% от горната страна.

" Всичко това ще изчезне, ще остане политически риск, само че финансовият ще изчезне. Транзакционните разноски ще изчезнат. Това са милиарди, които ще се икономисат, в случай че ние влезем в еврозоната ", уточни Стойчев.

" Ако на следващия ден въведем еврото, драма особена няма да има ", счита и предприемачът Ивайло Пенчев, само че съгласно това е отделяне от паричната политика на суверенитет. По думите на предприемача, страните в Европейски Съюз са изгубили суверенитета си. Правото на Европейски Съюз има преимущество пред правото на страната, уточни като образец той.

" Европейски Съюз, по този начин както е тръгнал, ще се разпадне от единствено себе си и няма потребност ние да излизаме от него ", разяснява Пенчев.

" За да бъде благополучен и богат, българският народ би трябвало да си икономиса разноските, когато страната. Всички ние сме натоварени от измислени суапове на заеми левове евро ", съобщи Красимир Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР