За атака на към административните центрове на Донецк и Луганск

...
За атака на към административните центрове на Донецк и Луганск
Коментари Харесай

Атака в Днипро и Луцк, танковете обкръжават Киев

За офанзива на към административните центрове на Донецк и Луганск оповестяват тази заран украинските медии. Кметът на Луцк Игор Полишчук оповестява за гърмежи в региона на летището. Той прикани да не се разгласяват никакви фотоси, адреси или координати.

В обществените мрежи се появяват и известия за обстрел на Днипро. По данни на Държавната работа за изключителни обстановки в Днепропетровска област врагът е нанесъл три въздушни удара по Днипро, по предварителни данни е умрял един човек.

Както отбелязва украинският ефирен канал ТСН, регионалните центрове Луцк и Днепър до този миг са били подложени на ракетни удари единствено в първия ден на войната, 24 февруари.

Според формалния представител Чернигов към този момент е изцяло обграден.

Вчера сателитни фотоси на Maxar демонстрираха, че 64-километровият съветски ескорт край Киев, за който се съобщаваше от няколко дни, значително се е разпръснал. На фотосите се вижда, че танковете и другата техника от някои елементи на конвоя се е разпръснала най-вече в горските пояси край селата Лубянка и Озера в Бородянския регион на Киевска област.

Гигантска и съвсем неподвижна колона от бронирани машини, артилерия, мобилно съоръжение за противовъздушна защита и камиони заставам няколко дни на пътя към Киев от Чернобил, северозападно от украинската столица.

Пентагона заяви, че през последните 24 часа съветските сили са напреднали с към пет километра към Киев. Руската войска настава към града на две групи - от северозапад и от изток. Първият се намира на 15 км от центъра на Киев, т.е. покрай покрайнините на града. Групировката, която напредва от изток, е на 40 км.

Вчера английското министерство на защитата съобщи, че съветските сили пренасочват сили към обграждане на градовете.

Русия още веднъж афишира режим на тишина за цивилните жители, които желаят да изоставен украинските градове. Зелените коридори са оповестени от 9.00 ч, заяви в четвъртък съветският междуведомствен щаб за съгласуваност на филантропичните дейности в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР