за арест македонски дипломат Миле Миленковски е помогнал да избяга

...
за арест македонски дипломат Миле Миленковски е помогнал да избяга
Коментари Харесай

Арменската афера с македонски дипломат се заплита

за арест македонски посланик Миле Миленковски е оказал помощ да избяга на различен македонски жител, обвинен в абсурда за милиони долари с неизградени пътища, за които корумпираният Левон Саркисян е измежду първите упрекнати. Това заяви телевизия Телма по информация от държавната прокуратура в Ереван.

Миленковски с частен аероплан с други двама македонски дипломати, българин и украинец (вероятно пилотите) са изтеглили обвинения Бранислав Димитриевич от Украйна, като последният е употребявал непознат македонски паспорт.

Лицето, което му е дало паспорта, е останало в Армения и към 15 дни след излитането се е пробвало да пресече арменската граница, само че откакто е открито, че паспортът му е употребен за излизане, македонският жител е задържан и в този момент се намира в арменски затвор.
 Заев: Скопие се грижи и за българското малцинство в районен съд Македония, доста неща са усъвършенствани Заев: Скопие се грижи и за българското малцинство в районен съд Македония, доста неща са усъвършенствани
Всички информации сочат, че в България ще има трети парламентарни избори, дружно с идните президентски. Очаква се по-късно да бъ...

В същия интервал Левон Саркисян и още двама обвинени чиновници, са упрекнати в измами за милиони и пране на пари, изчезнали от радара на арменската прокуратура, тъй че в този момент се проверява дали подозрителната македонска дипломатическа свита е помогнала на арменеца да избяга.

Ако имате информация за това в Македония, изпратете ни я, дадоха отговор на Телма от арменската прокуратура.

„ По отношение на наказателните каузи против Левон Саркисян и Миле Миленковски, които се проверяват от способените органи на Република Армения, няма информация, че последният е оказал помощ на Левон Саркисян да напусне нелегално територията на Армения. За това лице (Миленковски) е издадена заповед за арест, както обявихме по-рано, по отношение на оказване на помощ на напълно друго лице по време на противозаконното прекосяване на държавната граница, а става дума за помощ на разположение, което не е жител на Република Армения. Ако македонската страна има други съответни обстоятелства, ние ги молим да ги предадат непосредствено на способените органи на Република Армения “, съобщи Гор Абрахамян, консултант на държавния прокурор в Армения.

Арестът на македонския посланик провокира голям скандал. Оказа се, че всички знаят или имат информация за подозрителните действия на дипломатите в Армения, само че въпреки всичко през август изпращат Миле Миленковски за нов заместник-ръководител на задачата на районен съд Македония към ОССЕ във Виена.

Миленковски беше там единствено седмица преди да бъде задържан.
 Груевски съпостави правосъдната система на районен съд Македония с тази на талибаните Груевски съпостави правосъдната система на районен съд Македония с тази на талибаните
Бившият министър председател на районен съд Македония Никола Груевски установи: “ Заев ще одобри бежанци от Афганистан, с цел да се спасят от талибаните...

Бягството от Ереван е проведено при започване на октомври 2019 година, когато арменските управляващи хванаха останалия в страната им македонец, чийто паспорт е употребен от обвинения дезертьор Димитриевич. Те схванаха, че самолетът и неговите пасажери са помогнали в закононарушение. Някъде преди края на 2019 година арменската полиция е поискала от министерството на вътрешните работи информация за тримата дипломати, дали те в действителност са на работа в министерството на външните работи и имат ли дипломатически паспорти. След това Министерство на вътрешните работи осведоми министерството на външните работи, откъдето удостоверили дипломатическия статут на тримата македонски дипломати, изхвърчали от Ереван.

Информацията е изпратена до Ереван. Външният министър Буяр Османи удостовери, че е имало такава преписка с Министерство на вътрешните работи, само че полицията по този начин и не ги е уведомила за издадената заповед за арест.

Скандалът провокира незабавна интервенция, при която всички посланици и дипломати би трябвало да аплайват за нови позволения за сигурност до петък. Той сподели, че арестуваният Миле Миленковски е проблематичен и се биел с сътрудници в посолства в чужбина. Но все пак, той още веднъж е изпратен на висок пост.

Другите двама участници в абсурда останаха без дипломатически паспорти. Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев споделя да се изчака, тъй като всички са почтени до доказване на противното и чака информация от Армения. Заев съобщи още, че чул и от медиите, че някогашният президент на Армения има брат, който е обвинен в закононарушение.

Миленковски беше задържан в Сърбия на 27 август, а македонските управляващи мълчаха за ареста му, до момента в който медиите не го оповестиха.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР