За антикризисно правителство се обявиха от Български възход след срещата

...
За антикризисно правителство се обявиха от Български възход след срещата
Коментари Харесай

За антикризисен кабинет се обявиха от Български възход след срещата с Плевнелиев и Паси

За антикризисно държавно управление се оповестиха от " Български напредък " след срещата на нейни представители с контактната група, водена от президента Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) и Соломон Паси в Народното събрание.

" Считаме, че държавното управление би трябвало да е антикризисно, не програмно, не експертно, и мотивът за това са няколкото рецесии, в които се оказахме по едно и също време ", съобщи пред медиите Виолета Комитова от " Български напредък ". По думите й разговорът би трябвало да продължи.

" Български напредък " ще работи, както към този момент са декларирали, за повече сигурност, правдивост, взаимност, в интерес на националните ползи на българското общество - на жителите, на бизнеса.

Никога не сме говорили за ръководство, а, че партиите в Народното събрание би трябвало да си взаимодействат, да търсят решения, акцентира Комитова. Трябва всички политици доста добре да преценяват по какъв начин и в какво биха взели участие, ние сме най-малката парламентарна група (ПГ) и не можем да дефинираме изискванията, посочи тя.

 Снимка: БТА

По-рано през днешния ден контактната група беседва и с ПГ на ГЕРБ-СДС.

Бих определил нашата задача като нещо по средата сред " задачата невъзможна " и " умирай мъчно ", разяснява пред публицисти в Народното събрание преди срещата Соломон Паси.

От страна на най-голямата парламентарно показана политическа мощ пристигнаха ръководителят на групата Десислава Атанасова и заместник-председателите на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, заяви Българска телеграфна агенция.

" Символно е, че тези срещи се организират в постройката на българския парламент, тъй като, в случай че се абстрахираме, че към този момент е факсимиле " Съединението прави силата ", е редно в този момент да покажем силата на съединението, да загърбим политическите си пристрастия и да търсим разговор ", разяснява Атанасова.

 Снимка: БТА

Росен Плевнелиев дефинира задачата на договарянията по този начин: да се търси решение по национални цели, които да бъдат заложени в дневния ред на Народното събрание.

Оценяваме като извънредно сериозна, високо рискова през днешния ден обстановката в България и района, трябват работещи институции и решения, счита той. " Ние с доктор Паси се нагърбихме с нелеката задача да накараме политическите партии да излязат от окопите, да си приказват, да търсят дружно единодушие, акцентира президентът не значи, че приказваме за каквото и да било основаване на коалиция, в противен случай - по най-прагматичния метод едно по едно, ще минем по един доста дълъг лист с цели, които са неотложни. Нямаме его, изхождаме от съображенията, че би трябвало да се работи за работещи институции ", посочи Плевнелиев.

Приоритетите са свързани с консолидиране в Шенген, превъоръжаване на Българската войска, с Плана за възобновяване и резистентност, битката с корупцията .

Ще питаме всички партии дали са подготвени да търсят решение по тези цели и в случай че са, дали са подготвени с чийто и да е мандат да поемат отговорност за сформиране на държавно управление, разясни Росен Плевнелиев.

 Снимка: БТА

В понеделник следва срещата на контактната група с Движение за права и свободи.

Писмени отводи за съвещания са изпратили от " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ".

Контактната група е по самодейност на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР