За английското кралско семейство 2022 г. е белязана от 70-годишния

...
За английското кралско семейство 2022 г. е белязана от 70-годишния
Коментари Харесай

Колко плащат поданиците на Елизабет II за издръжка на кралското семейство?

За британското кралско семейство 2022 година е белязана от 70-годишния празник на кралицата на престола. С него са свързани редица събития, като едно от най-противоречивите се оказа обиколката на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Карибския район.

Херцозите посетиха Белиз, Ямайка и Бахамските острови, само че не на всички места бяха посрещани с наслада.

Макар Елизабет към момента да е държавен глава на тези страни, от ден на ден хора считат това за унизително поради колониалното си минало и обстоятелството, че предците им са били третирани като хора втора употреба от короната.
 Снимка 568334
 

Допълнително масло в огъня наля и формалният доклад за разноските на кралското семейство и какъв брой е коствало то на английския поданик за последната финансова година. Оказва се, че карибският тур на Уилям и Кейт е излязъл 227 375 паунда на данъкоплатците.
 Снимка 567609
 

Второто най-скъпо пътешестване е извършено от принц Чарлз - през ноември 2021 година той е на посещаване в Барбадос, където кралицата публично е отстранена като държавен глава и е определен първият президент на острова. Пътуването излиза 139 хиляди паунда.
 Снимка 579519
 

На трето място е самата Елизабет с пътуването си с кралския трен до Корнуол за срещата на страните от Г7 през юни предходната година. Разходите по него възлизат на 31 750 паунда.

От People цитират още 179 полета с хеликоптер на обща стойност 910 хиляди паунда и 24 чартърни полета със аероплан, коствали 282 хиляди паунда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР