За АМ Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени

...
За АМ Хемус“ в бюджета за 2024 година са предвидени
Коментари Харесай

Варненски депутат: 233 млн. лв. са предвидени за „Хемус“ в бюджета за 2024

За Автомагистрала „ Хемус “ в бюджета за 2024 година са планувани над 233 милиона лв.. Това съобщи варненският депутат от „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов, който е провел среща с министъра на районното развиване и благоустройството.

В рамките на срещата е била разисквана финансовата стратегия на Министерство на регионалното развитие за 2024 година, в това число целите при построяването на автомагистрали и скоростни пътища.

Инженер Коста Стоянов уточни, че положителната вест е, че за Автомагистрала Хемус в бюджет 2024 година са планувани над 233 милиона лв., с които ще може да продължи строителството на лотове 1, 2 и 3 с обща дължина 44 км, както и да стартира построяването на лот 9 с дължина 12 км.

„ Имам уверението на министъра, че в случай че строителството стартира при започване на годината и се извършва без закъснение, ще се провиснал спомагателни средства за тези сектори. Програмата е амбициозна, само че изпълнима! Надявам се строителите да извършват плановете качествено и в период, с цел да може през 2025 година да имаме нови сектори от Автомагистрала Хемус, по които да се движим! “, сподели още националният представител от „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР