За активна спам атака с цел заразяване със зловреден вирус

...
За активна спам атака с цел заразяване със зловреден вирус
Коментари Харесай

ГДБОП предупреждава: Пращат се фалшиви имейли уж с електронен фиш от КАТ

За дейна спам офанзива за заразяване със злотворен вирус предизвестява ГДБОП. Този път измамата наподобява по нова - електронните известия се изпращат от електронен пощенски адрес [email protected], наименован " Пътна полиция Министерство на вътрешните работи ", и съдържат атачмънт, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за осъществено друго нарушаване по Закона за придвижване по пътищата.
Не отваряйте такова известие - от този спедитор и с такова наличие, непосредствено го трийте, споделят от ГДБОП. 
От профилиран отдел " Киберпрестъпност " на ГДБОП показват, че в днешни дни спам акциите излизат от нормалната си цел - разпращане на непоискани търговски известия с рекламна цел, и получават тип на хакерски атаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет консуматори. Вече широкоразпространени са спам офанзиви, при които получателите биват изнудвани да заплащат избрани суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, с цел да не бъдат публикувани интимни фотоси и видеоклипове на получилите известието.
Ежемесечно се правят взаимни дейности с огромните интернет снабдители в страната за дестилация на сходни офанзиви, само че при промяна на източника на офанзивата има интервал, в който тя е дейна и доближава до интернет потребителите, до които е била адресирана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР