За 96-та вечер недоволни граждани се събраха на антиправителствен в

...
За 96-та вечер недоволни граждани се събраха на антиправителствен в
Коментари Харесай

Протестите: Ден 96 - Заедно сме по-силни и само заедно ще успеем

За 96-та вечер недоволни жители се събраха на антиправителствен в центъра на София. Исканията остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, служебно държавно управление и предварителни избори с машинно гласоподаване.
От спонтанната естрада юрист Николай Хаджигенов разгласи, че евродепупат, който не е българин, ще взе участие в Петото Велико национално въстание този петък. Юристът акцентира още, че протестиращите се солидаризират и с недоволството, изразено от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, поискали по-достойно възнаграждение на труда им.
Протестиращите алармираха и за нарушаване на закона, обвързвано с двама протестиращи, санкционирани с по 500 лв. за хвърлени яйца по здравния министър Костадин Ангелов. Те са наказани по бързата процедура от Пловдивския областен съд.
Адвокат Минчо Спасов напомни случаите, в които прокуратурата не работи и не извършва дадените обещания за гонене на корупцията и следствие на приватизацията. „ Големите хвалби на Гешев за триумфи в битката с корупцията се топят като лански сняг. Единственото закононарушение, за което има ясни доказателства е признанието на Васил Божков, че е дал рушвет на премиера и финансовия министър. Това не е голословно, има очевидци, които са подготвени да дадат показания. Какво чакате господин Гешев? “, попита Минчо Спасов. Той също по този начин съобщи, че водачите от Авиоотряд 28 не могат да натрупат нужния нальот и губят своите професионални качества, тъй като никой не кани нашия министър председател в чужбина. Адвокат Спасов изрази безпокойствие, че държавният авиоотряд може да бъде закрит.
Един от протестиращите жители показа, че до момента в който не създадем промяна в българската правосъдна система, с цел да проработи прокуратурата, всичко в България ще се случва с публичен напън. „ Ще продължим с него, до момента в който не бъдат осъществени нужните промени в законодателството. Чака ни дълъг път, само че сме почнали “, сподели той.
 Politico: Защо стачкуват българите? Politico: Защо стачкуват българите?
От началото на юли вълна от антиправителствени митинги раздрусва България. Хиляди излязоха на улицата, с цел да стачкуват против разраст...
Проф. Велислав Минеков упрекна ръководещите за отхвърли им да вкарат напълно машинен избор, оставайки хартиената бюлетина в процеса, което пък основава предпоставки за подправяне. „ Съществува заплаха. Целта е машинното и хартиено гласоподаване. Последният път имаше 420 хиляди невалидни бюлетини. В дребните обитаеми места, където всички са подчинени на локалния феодал, ще има още веднъж проблем. Допълнително българите в чужбина ще бъдат принудени да гласоподават в книжен вид. Те ще би трябвало да пътуват и няма да могат да упражнят правото си на избор. Това е отвод да се разреши на 2,5 милиона българи в чужбина да гласоподават. Дори гласуването по пощата, каквото съществува в Германия, няма да бъде позволено у нас. Целта на тези избори ще бъде фалшификациите. Трябва да се приготвим и да нападаме тази имитация, да я проследим от хартията до ЦИК. Това би трябвало да се следи на тези избори. Друга битка не е допустима “, безапелационен е проф. Минеков.
Той заяви, че Норвегия е отказала финансова помощ от 200 милиона на Унгария и Полша поради неспазването на човешки права и заглушаване на свободните медии. Според проф. Минеков това ще се случи и в България, на която Европейски Съюз ще спре парите. 
Арман Бабикян разяснява последните финансови ограничения на държавното управление, което раздава пари на калпак. „ Сега се раздават драговолно нашите пари на всеки, който е надигнал глава. Те ще ги получават не за друго, а с цел да не бъде на този площад. Не тъй като държавното управление е загрижено за ориста на хората. Тези пари са рушвет, за пазаруването на съвест “, съобщи Арман Бабикян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР