За 9 месеца ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не успяха да изградят

...
За 9 месеца ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не успяха да изградят
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: 70% от обществото е на мнение, че в обвързаностите в съдебната властат са замесени и политици

За 9 месеца ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не съумяха да изградят едно санитарно ниво на доверие между тях, а документите за съглашение, които си размениха, демонстрират повече блъф и шантаж, в сравнение с действителни преговорни позиции.

Това разяснява в предаването " Стълбището " на Дарик социологът от " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова.

Според нея политическите партии показват остро противоборство за да се удържи електоратът, без това да води до същностни и дълбоки промени в самата страна. Димитрова цитира социологическо проучване по тематиката с активността и мрежите на въздействие на Мартин Божанов – Натариуса и Пепи Еврото, което демонстрира, че 70% от обществото е на мнение, че тези обвързаности стигат освен до най-висшите етажи на съда и прокуратурата, само че в тях са забъркани и политици.

" Когато имаме подобен вид разкрития, подобен вид към този момент ясно показани, обвързвания и зависимости и когато все пак нямаме радикални дейности за смяна, за промени в доста сфери, освен в правосъдната система - обучение, опазване на здравето и по този начин нататък, тогава чувството, което се оставя е, че тук има едно противоборство - остро и с нападки, за да се удържи електорат или да има някакви моментни изгоди, без това обаче да води до същностни и дълбоки промени в самата страна.

За мен, едно от най-важните и най-ключовите неща е какво може да покаже сегашното/бъдещото ръководство, по това по какъв начин се отместват нещата в обособените сфери. По-добри ли ставаме с понижаване на злополуките по пътищата, по-справедливи ли процеси и по-ефикасно и бързо правораздаване ли имаме, по-малка смъртност ли имаме детска и въобще? Това са значими знаци за една страна, по които България не се отмества. В същото време целият фокус на публичното внимание, стръвта е съсредоточена върху един не изключително първокачествен театър, само че за жал много високобюджетен за българските жители ", добави още Боряна Димитрова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР