За 87-и ден протестиращи се събират пред президентството с искане

...
За 87-и ден протестиращи се събират пред президентството с искане
Коментари Харесай

Четвърто Велико народно въстание - засилено полицейско присъствие /обновена/

За 87-и ден протестиращи се събират пред президентството с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор. За през днешния ден е оповестено четвъртото " Велико национално въстание ".

Полицейското наличие в центъра на София е засилено поради 87-ата вечер на антиправителствени митинги. В региона има сложени КПП-та, на които органите на реда ревизират подробно персоналния багаж на протестиращите.

От Отровното трио обявиха, че КПП-та са рехави и се чакат провокатори, в случай че бъдат видяни такива, те приканиха демонстриращите да се дистанцират от тях.

" Не ни виждат, не ни чуват, с изключение на с цел да могат да ни стрижат и да ни доят или най-малко по този начин беше преди 86 дни, само че Европа ни чу и видя. В понеделник евродепутатите ще обсъдят продължаващите митинги в България ", съобщи Николай Хаджигенов от " Отровното трио ".

Хората скандират " Оставка ", звучи музика и се произнасят речи. Към 20,30 часа ситуацията е спокойна.

Предишните три Велики национални въстания бяха на 2,10 и 22 септември.

 Снимка: Българска национална телевизия

Движението по булевардите " Цар Освободител " и " Дондуков " е спряно.

Ораторите на митинга благодариха на хората от разнообразни градове на страната, пристигнали в София да изразят недоволството си и да изискат оставка на държавното управление и основния прокурор. Те оповестиха, че в днешния митинг са се присъединили и българи, пристигнали от Канада и Италия.

Голямо платно с цветовете на националния байрак, носено от към десетина души, беше разпънато довечера. На стената на Народното събрание бяха прожектирани видеа за митингите, както и част от телевизионното предаване за изявления на ръководителите на български парламенти, а по-късно на стената бе планиран червен надпис " оставка ".

Около 20,00 часа всички протестиращи в триъгълника на властта включиха светлините на мобилните си телефони под звуците на патриотичната ария " Къде си вярна ти обич национална ".

По-рано през днешния ден беше блокиран Дунав мост за два часа.

 Снимка: Булфото

Към 19,20 часа протестиращите във Варна достигната до храм " Успение Богородично ". След което шествието ще се завърне назад пред Общината. В този час и там митингът минава умерено.

Протестиращи във Велико Търново минаха в шествие от паметника " Майка България " до паметника на Стефан Стамболов. Протестът беше охраняван от полицията, произшествия нямаше.

Протестите би трябвало да продължат, с цел да бъдат коректив на властта, уточни археологът Недко Еленски, който за поредна вечер излиза на площада. Интелектуалците, които застават зад протестиращите го вършат, тъй като са проумели след 80 дни на митинги по площадите, че обстановката е трагична и от страната излизат интелигентните хора, добави той.

Бончо Иванов, който от 20 години живее в Англия също взе участие в шествието. По думите му, когато в Лондон хората стачкуват, с претенции, свързани с данъчни облекчения, здравни проблеми и застраховки, те ги насочат към съответен народен представител за който са дали своят вот.

В момента мъжът работи като електротехник в една от централните общини на Лондон, и разяснява, че българите в Англия са доста ценени, образованието, което са получили е доста положително, само че хората с тези умения, биха могли да се върнат в България, в случай че има смяна в заплащането и в цялостното отношение на страната към хората, сподели той.

Протестирам тъй като виждам, че в България законите не се ползват, съобщи Трендафил Трифонов, програмист, работещ в интернационална IT - компания, само че живеещ във Велико Търново. Той счита, че хората постепенно се разсънват и стартират да си задават въпроси. Един от тях е за какво един револвер стои на нощното шкафче на премиера, а не в сейф, както е по закон, уточни той.

В протестното шествие се включиха десетки хора с плакати и претенции за оставка на държавното управление и основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР