За 8-ми пореден път, на 8-ми март, дава начало на

...
За 8-ми пореден път, на 8-ми март, дава начало на
Коментари Харесай

Изследване за остеопороза на промоционални цени във Варна | Кампания „С грижа за дамите“ стартира на 8-ми март

За 8-ми следващ път, на 8-ми март, дава начало на годишната акция за навременна диагностика на положенията, свързани с понижаване на костната компактност. се организира в дните сред двата най-светли празника за нежната половина от човечеството – Деня на дамата (08.03.) и Благовещение (25.03.).

Инициативата дава достъп до и има особено място в календара на здравните скрининги в страната. Причина за това е сериозният годишен обсег на акцията, предизвикан от откритата традиция, само че и от преференциалната цена в размер на. Пациентите имат право да изследват няколко зони: лумбални прешлени, тазобедрена става и предмишница.

Центърът е построен на територията на ДКЦ Чайка (бившата Курортна поликлиника), само че употребява обособен вход и самостоятелна чакалня. Изследванията се организират с авансово непокътнат час на следните телефони:




✓ понижаване на растежа с повече от един сантиметър
✓ промяна в позата - прегърбване
✓ чести костни фрактури
✓ постоянна болежка в долната част на гърба
Профилактичното проучване на костната компактност е най-сигурният метод за ранно разкриване на остеопорозата и навременно започване на лекуване . Единственият благонадежден способ за диагностика е. В Центъра по остеопороза и остеометрия във Варна е конфигуриран най-новият ДЕКСА скенер в Източна България. Апаратът употребява рентгенови лъчи, само че облъчването е минимално и е сравнимо с естествения радиационен декор на околната среда, генериран за няколко дни. Изследването лишава едвам няколко минути и е изцяло безболезнено.

До момента над 10 000 индивида са се изследвали в другите профилактични начинания на Центъра по остеопороза. Статистическите данни годишно удостоверяват сериозността на опасността. При 2/3 от изследваните има понижена костна компактност (остеопения), а при 30% се следи към този момент развито заболяване. Очаквано, с повишаване на възрастта, нараства и броят на диагностицираните с остеопороза. Прави усещане обаче, фактът, че още при пациентите до 40 годишна възраст има много висок дял на понижена костна компактност. Именно това е моментът за съответна реакция и смяна в режима на хранене и придвижване, с оглед отбягване на по-тежки проблеми в бъдеще.

Записванията за проучване в границите на акцията “С грижа за дамите ” към този момент са в ход. Всички, записали се до 25-ти март, употребяват преференциалната цена от 20 лева за проучване на една контролна зона – лумбални прешлени, тазобедрена става или предмишница.

Часове може да се резервират и онлайн на
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР