За 8 години САЩ не можаха да спрат войната в

...
За 8 години САЩ не можаха да спрат войната в
Коментари Харесай

Анкара: Русия и Турция спряха войната в Сирия

За 8 години Съединени американски щати не можаха да спрат войната в Сирия. Най-голям принос за разрешаването на спора имат Русия и Турция, съобщи Исмаил Сафи – член на Съвета по сигурността и външната политика в администрацията на турския президент.
Турция обезврежда хиляди бойци на Ислямска страна.
„ Първоначално дружно с Русия взехме решение проблемите на запад от Ефрат, в този момент на изток. Подписаното в Сочи съглашение е в интерес на всички страни”, акцентира Сафи.
Той направи своето изявление по време на представянето на книгата на Евгений Примаков „ Конфиденциално: Близкият Изток на сцената и зад кулисите” в Анкара.
Русия и Турция подписаха в Сочи меморандум за съгласие, съдържащ 10 точки, свързани с урегулирането на обстановката в Северна Сирия. Той планува разполагане на съветска военна полиция и сирийски гранични служби в зоната отвън територията на военната интервенция „ Мирна пролет” по границата с Турция.
Военните ще си спомагат при извеждането на кюрдските отряди и техните въоръжения на 30 км от сирийско-турската граница, като интервенцията би трябвало да завърши до 150 часа. От този миг ще стартира взаимното руско-сирийско наблюдаване в дълбочина от 10 км на запад от границата и на изток от региона на интервенцията на Турция. Извън обсега остава единствено град Камъшлъ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР