За 76-а поредна вечер недоволните от управлението на държавата се

...
За 76-а поредна вечер недоволните от управлението на държавата се
Коментари Харесай

Нови опити за сблъсък на протеста - този път пред старата сграда на Народното събрание

За 76-а поредна вечер недоволните от ръководството на страната се събраха в центъра на София с искане за оставка на премиера и на основния прокурор. Протестът минава под наименованието " Велико Народно въстание 3 ". Първото от изданията на събитието - на 2 септември, стана сцена на физически конфликти, само че втората сходна проява - на 10 септември, мина спокойно и без ескалация на напрежението.

Третото от протестните въстания мина умерено докъм 21.30 часа. Тогава протестното шествие стигна до паметника на Цар Освободител и обкръжи остарялата постройка на Народното събрание. В един миг част от протестиращите, отпред с отец Дионисий, Минчо Христов и други емблематични за последните два месеца лица, пробваха да пробият полицейския кордон с желание да мине от западната страна на постройката в посока храм-паметника " Свети Александър Невски ". Последвалото замерване на униформени с вувузели наложи идване на тежко екипирани чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да оказват помощ за удържане на позицията.

Част от протестиращите, отпред с Минчо Христов, аргументираха смяната на маршрута с жекланието си да се поклонят пред Паметника на Незнайния боец по случай днешния Ден на независимостта. Други, предвождани от отхвърления от БПЦ поради великденската заря през 2016 година отец Дионисий, упорстваха да бъдат позволени до " Св. Александър Невски " с крясъци: " Искаме на черква! "

Към 22:30 часа наоколо до остарялата постройка на Народното събрание бепе взривена бомбичка. Това върна спомените за нападателните агитки от нощта на 2 септември и част от стачкуващите се отдръпнаха в задните редици. Така пред вдигнатите щитове на служителите на реда остана по-агресивната част от митинга, предвождана от Мично Христов, който с високоговорител прикани служителите на реда да докарат водните оръдия.

Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР