За 73-ти път на 17 септември 2021 г. се откри

...
За 73-ти път на 17 септември 2021 г. се откри
Коментари Харесай

Посланик Петков дари картина на БСУ „Христо Ботев“ в Словакия

За 73-ти път на 17 септември 2021 година се откри публично новата образователна година в Българското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ в столицата на Словашката република Братислава, където на един чин, в едни и същи паралелки, в едни и същи класни стаи и дворове учат по българска стратегия, спортуват, пеят и играят над 100 словашки и български деца, предадоха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

И този път те бяха съумели, дружно със своите преподаватели, да приготвят културно музикална стратегия на идеален български език. С приветствия към децата от началния и междинен курс, както и към техните каки и батковци от гимназиалния курс, се обърнаха изключителният и пълномощен дипломат на България Васил Петков, шефът на учебното заведение Радмила Илиева и членове на учебното настоятелство.

Посланик Петков ориентира словото си към мотото „ Върви, народе възродени! “ и идното за учениците нахлуване в тайнството на знанието и науките. Той откри символика в съвпадането на откриването на образователната година с честването на патронния празник на София –Деня на Вяра, Надежда, Любов.

Посланик Васил Петков направи персонален подарък на учебното заведение – картина на художничката Юлияна Кръстева, ученик на Художествената академия в София, член на СБХ, озаглавена „ Лабиринтът на живота “ и бликаща от цветове. Той предложи на питомците на БСУ „ Хр. Ботев “ да се приготвят добре в класните стаи за по-нататъшния лабиринт на живота, който ги чака.

Наред с това той изрече своята благодарност и признателност на шефа на учебното заведение Радмила Илиева и на командированите от България учители за високите им достижения в образованието, на които се дължи солидният престиж на учебното заведение и за любовта към България, с която излизат в сърцата си випускниците на БСУ „ Хр. Ботев “.

След тържеството се състоя среща с преподавателския колектив, по време на която дипломат Петков увери, че вратите на Посолството са необятно отворени за тях и им пожела противоречива образователна година и обединен колектив.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР