За 70 години, откакто съществува, за първи път жена се

...
За 70 години, откакто съществува, за първи път жена се
Коментари Харесай

Ева Майдел, новият председател на Международното европейско движение: Избраха ме, защото съм консенсусна фигура

За 70 години, откогато съществува, за първи път жена се кандидатира за поста ръководител на Международното европейско придвижване. Оказва се, че поддръжката за нея не търпи разискване на други кандидатури. Движението си избира най-младия ръководител, който за първи път е от Източна Европа.

По самата Ева Майдел разяснява, че е била определена, тъй като е консенсусна фигура. От началото на кариера си е имала опция да се срещне с десетки политически фигури. Много от тях същински са я впечатлили. Те също я намират за много впечатляваща.

„Жан-Клод Юнкер беше един от хората, които бяха много доброжелателно настроени към това, че Европейското придвижване претърпява смяна. Той е един от дребното водачи, които съумяват да бъдат на срещи, които са се състояли преди 20 години, да вземем за пример по обществената политика, и на среща, която още веднъж в този момент се случва по същата тематика на европейско равнище. Успява извънредно добре да преплете всичките знания, които има. Изключително умел и осведомен с значимостта да намираме консенсус“, сподели Майдел.

Българската показа, че измежду дамите в политиката е останала впечатлена от Мадлин Олбрайт, с която се срещнали по време на Конференцията по сигурност в Мюнхен. „Срещата беше доста вдъхновяваща, тъй като тя продължава да бъде дейна по значимите световни тематики и да отстоява доста ясни и кардинални позиции“, сподели Майдел.

Тя показа също, че брачният партньор й, който е австриец, е един от хората, които най-вече я поддържат, за което му е извънредно признателна.

„Ние сме жители на Европа с моя брачен партньор. Истински европейци, твърдо уверени, буйни европейци. Нашият наследник също е жител на Европа, само че може би ще бъде жител на света, тъй като в днешно време доказваш, че можеш да се развиваш във всяка една точка на света, без значение къде си роден, без значение от кое място идват твоите родители. Стига единствено да имаш вярната мотивация и потенциал“, уточни Ева Майдел.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР