За 7-те месеца на годината археологическият комплекс Перперикон е посетен

...
За 7-те месеца на годината археологическият комплекс Перперикон е посетен
Коментари Харесай

Увеличават се туристите на Перперикон и Историческия музей в Кърджали

За 7-те месеца на годината археологическият комплекс Перперикон е посетен от 26 хиляди туристи, като единствено за юли те са били 5 хиляди, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалния исторически музей в Кърджали, под чиято административна шапка е скалният град на траките, Даниела Коджаманова.

По думите й спрямо предходната година интензивността на визитите на Перперикон остава съвсем същата, въпреки началото на туристическия сезон да закъсня заради дълго траялата зима. Неблагоприятен фактор за визитите на скалния град на траките оказват и извънредно високите температури през това лято, които възпират до известна степен туристите, разяснява Даниела Коджаманова.

Според нея профилът на посещаващите Перперикон е прекомерно разнороден - тук, с изключение на от България, идват туристи от Франция, Русия, Испания, Япония, Полша.
Същото многообразие от народности посещават и Регионалния историческия музей в Кърджали, твърди Коджаманова. Посещенията за полугодието там се мерят с 6500 туристи от целия свят - израелци, австралийци, ливанци, италианци, холандци и други

При визитите си в Историческия музей в Кърджали, както и на Перперикон, туристите наложително питат и за други археологически и естествени забележителности като каменните гъби и каменната женитба да вземем за пример, и по този начин те обогатяват познанията си за благосъстоянията на Източните Родопи, разяснява Коджаманова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР