За 7-ма поредна година в Бургас се провежда благотворителната инициатива

...
За 7-ма поредна година в Бургас се провежда благотворителната инициатива
Коментари Харесай

В Бургас събират капачки за купуване на шеста неонатална линейка

За 7-ма поредна година в Бургас се организира благотворителната самодейност “Капачки за бъдеще " - събират се пластмасови капачки и кенчета.



В неделния ден десетки жители, търговски обекти и институции от разнообразни обитаеми места в община Бургас се включиха в акцията, като оставиха непотребната пластмаса с концепцията да оказват помощ за пазаруването на нова неонатална кола за спешна помощ.

" Целта ни е една и съща - да се обединим. Това е една доста добра идея, която е 100% доброволна от народа за народа. Това, което виждам, е към 500 кг до този миг. Очакваме към звук, звук и половина ", сподели Иво Попов, ръководител " Клуб за бъдеще " - Бургас.

До момента посредством акцията са дарени 5 неонатални коли за спешна помощ, над 40 медицински уреда и кувиози, както и е оказана помощ на повече от 40 лечебни заведения в страната. Рециклирани са над един милион кг пластмаса.



" Ние от дълго време събираме капачки. Харесва ни самодейността. Защо да не помогнем, като може да помогнем. Просто можем да се включим в това нещо. Нека да вървят напред нещата. Трябва да мислим за бъдещето, по тази причина са капачки за бъдещето ", изясни Златина Тодорова.

След големия триумф на акцията през последните години, в този момент доброволците са се заели със задачата да съберат средства за шеста детска кола за спешна помощ.

Вижте още във видеото

Репортер: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР