За 67-а поредна вечер граждани се събраха на протест около

...
За 67-а поредна вечер граждани се събраха на протест около
Коментари Харесай

За 67-а поредна вечер протестиращите в София искаха оставка

За 67-а поредна вечер жители се събраха на митинг към фонтана на Президентството в София с искане за оставка на премиера и на основния прокурор.

Малко преди 20.00 часа недоволните от властта блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител ". На постройката на Народното събрание беше прожектирано видеообръщение на евродепутата Клеър Дейли, в което тя изрази поддръжка за митингите у нас и вяра да се причисли към тях в бъдеще. Арман Бабикян от " Отровното трио " сподели, че ще създадат всичко допустимо това да се случи.

На фасадата на постройката бяха прожектирани репортажи на " Господари на ефира " за обиколките на премиера Бойко Борисов из страната, както и фрагменти от телевизионни изявленията на водача на НФСБ Валери Симеонова и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. След тях протестиращите скандираха " Оставка ".

Събралите се поздравиха с ръкопляскания българите във Виена за днешния митинг там.

От " Отровното трио " означиха, че забавен митинг е имало и в Стара Загора, където старозагорци са зарили централата на ръководещата партия с тор.

Показани бяха и фрагменти от арестите във вечерта на първото " Велико национално въстание " на 2 септември. До ден сегашен Борисов не се е извинил за тази кървава сряда, уточни Велислав Минеков.

От " Отровното трио " оповестиха, че идващото " Велико национално въстание " ще бъде на 22 септември от 17.00 часа на площад " Независимост ". Те обявиха, че няма да договарят с премиера и ще продължат да желаят оставка до дъно. Николай Хаджигенов сподели, че на 22-ри ще посочат петте целта за бъдещето на България.

След края на изявленията прозвуча националният химн и протестиращите се насочиха в шествие към Орлов мост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР